Recept za tvoje lastne pustne krofe!

Za približno 20 pustnih krofov potrebuješ: 270 ml mleka, 40 g kvasa, 75 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 1 žlico ruma, 50 g masla, 500 g moke, 3 jajca srednje velikosti, 1,5 l olja za cvrtje, 250 g marelične marmelade in sladkor v prahu za posip.

7. 2. 2013

V toplem mleku raztopi kvas, sladkor, vaniljev sladkor in maslo ter primešaj rum.

Moko presej v skledo, dodaj mlečno mešanico in jajca ter vse skupaj zgneti v gladko in voljno testo. Testo postavi na toplo za približno 30 minut, da vzhaja.

Iz testa oblikuj približno 25 majhnih kroglic in jih splošči, tako da dobi kroge, debele približno 1 cm in premera 5 cm. Krofe pusti vzhajati še 10 minut. Medtem olje nalij v primerno posodo ali fritezo in ga segrej na 175 stopinj.

Vzhajane krofe obrnjene polagaj v olje in jih z vsake strani peci po približno 3 minute, da postanejo rjavi. Krofe odcedi na papirnati brisači. Marmelado nekoliko segrej, da postane tekoča, in jo s slaščičarsko brizgalko nabrizgaj v še tople krofe. Ohlajene krofe posuj s sladkorjem v prahu.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri