RECEPT: Naredile smo jagodni kruh s PINTERESTA, in zdaj nikoli več ne bomo spekle nič drugega

Obožuješ bananin kruh? Tole 👇🏼 ga bo zagotovo prehitelo! 😍

RECEPT: Naredile smo jagodni kruh s PINTERESTA, in zdaj nikoli več ne bomo spekle nič drugega (foto: Profimedia) Profimedia
14. 7. 2019

Bananin kruh poznaš, za jagodnega pa še zagotovo nisi slišala!

In čas je, da ga preizkusiš, saj je fantastičen in (trenutno) naš najljubši. 

Za njegovo pripravo potrebuješ:

• 2 skodelici moke
• 1 čajna žlička pecilnega praška
• 1/2 čajne žličke soli
• 1/2 skodelice granuliranega sladkorja
• 1/4 skodelice rjavega sladkorja
• 1 veliko jajce
• 1/2 skodelice navadnega grškega jogurta
• 1/2 skodelice pinjenca
•  1/3 skodelice rastlinskega olja ali stopljenega kokosovega olja
•  1 1/2 čajne žličke ekstrakta vanilje
•  1 skodelico narezanih jagod skupaj z eno žlico moke

Pripraviš pa ga takole:

Pečico segrej na 180ºC. V veliko skledo zmešaj moko, pecilni prašek in sol, nato to maso postavi za nekaj časa na stran.

V srednje veliki skledi zmešaj rjavi sladkor, granulirani sladkor in jajce. Mešaj, dokler ne dobiš gladke mase brez rjavkastih grudic. V enako posodo dodaj še grški jogurt, pinjenec, olje in ekstrakt vanilije.

Počasi združi mokre sestavine s suhimi in jih nežno mešaj, dokler ne postane masa gladka. Nežno pomešaj jagode in žlico moke ter dobljeno dodaj v testo. 

Testo nalij v pripravljeno posodo za peko. Ne pozabi še na peki papir.

Peči 60 minut in po 45 minutah kruh ohlapno prekrij z aluminijasto folijo, da preprečiš premočno zapečenost vrha.

Če je pečen, lahko preveriš z zobotrebcem. Odstrani kruh iz pečice in pusti, da se hladi 15 minut (kar v posodi). Nato ga vzemi iz posode in ga pusti, da se ohladi do konca.

Tvoj jagodni kruh je pripravljen!

Mmmmm, njama!

Pripravila: N.S.

Fotografije: Profimedia, Instagram

Preberi še: Priznaj, tudi ti opravljaš? Tvoja potreba po komentiranju v resnici izvira iz TEGA

Priporočamo tudi: Si vedela, da v zakonu obstaja 5 FAZ? Preveri, v kateri se nahajata vidva!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri