Paniranje sardelic: Že diši po morju!

Preden se lotiš peke paniranih sardelic, moraš vzeti v zakup, da bodo s tvojim menijem na tekočem vsi sosedje. Odpri vsa okna in veselo na delo!

28. 6. 2011

Pri manjših ribah moraš na splošno računati približno 300 g na osebo. Sardelicam odrežeš glavo in z ostrim nožem prerežeš vzdolž repa do glave in odstraniš kost, a ohraniš repe.

Pripraviš si moko, razžvrkljana jajca z nekaj soli in oljčnega olja ter drobtine, v katere lahko po želji zamešaš nekaj nasekljanega peteršilja. Ribice na hitro ocvreš v vročem olju, ki ga mora biti toliko, da v njem plavajo.

Če boš uporabila največjo ponev, boš imela manj dela.

Ko sardelice postrežeš, jih položi na list solate in zraven položi kos limone.

Če ti ne dišijo sardelice po dunajsko, lahko uporabiš tudi pivsko testo (2 rumenjaka na 150 g moke in toliko piva ali suhega belega vina, da dobiš ravno pravšnjo zmes). In če želiš še bolj prefinjen okus, jih lahko pred pripravo dve uri mariniraš v manjši količini oljčnega olja, ki si mu dodala limonin sok in beli poper.

Tako lahko ocvreš sto in eno stvar, na primer meso ostrig - a če nisi redna bralka Cosma, te še enkrat opozarjamo: bodi previdna pri odpiranju ostrig!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri