Pa kaj je s tem prostovoljstvom?

Prvi obrisi afere so se pokazali decembra lani, ko so radijskega in televizijskega voditelja Miha Šaleharja opazili, kako sredi Ljubljane pomaga neznanemu moškemu v invalidskem vozičku.

22. 6. 2011

Ker ta domnevno ni bil njegov sorodnik, so se pojavila ugibanja, ali gre za prostovoljsko dejavnost. Šalehar je to odločno zanikal.V eni izmed ljubljanskih osnovnih šol so nato kolumnista Marka Crnkoviča zalotili, kako manjšo skupino ljudi poučuje slovenščino. Ko je opazil, da ga snemajo, se je odzval nadvse burno, v nadaljevanju pa ni bil pripravljen dati nobene izjave.Tik po vstopu v leto 2011 se je zgodil nepričakovan preobrat. Svetovni boksarski prvak Dejan Zavec je stopil pred kamere ter priznal, da je prostovoljec, pri tem pa ustvarjal vtis, kot da bi šlo izključno za njegovo stvar. Ko so »prostovoljski trojici« predstavniki Slovenske filantropije izrekli javno podporo, je vse skupaj postalo še bolj intrigantno.Afera je za nekaj mesecev potihnila, nato pa ponovno izbruhnila sredi povsem nedolžnega pogovora s pevko Alenko Godec. Javne osebnosti so pripravljene deliti tako rekoč vsako podrobnost iz zasebnega življenja, vendar ko beseda nanese na prostovoljsko dejavnost, zavlada molk.Igralka Tjaša Železnik je skrivnost najdražjega slovenskega filma vseh časov pokvarila, še preden je prišel v kina, a skrivnost njenega prostovoljstva ostaja nepojasnjena. Imamo opravka s svojevrstno prostozidarsko ložo?


Očitno ni druge poti. Če želite spoznati svet prostovoljstva, morate vstopiti vanj. Evropsko leto prostovoljstva je pravi čas za to. Več na spletni strani prostovoljstvo.org.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri