RECEPT: Osvežilna tortica, ki jo lahko poješ brez slabe vesti? (P.S. Božanska je, preverjeno!)

Našli smo recept za tortico, ki na kos vsebuje le 418 kJ (100 kcal)!

RECEPT: Osvežilna tortica, ki jo lahko poješ brez slabe vesti? (P.S. Božanska je, preverjeno!) (foto: Facebook/Midva kuhava) Facebook/Midva kuhava
20. 5. 2018

V teh majskih dneh, ko se zdi, da se več kot polovica ljudi resno pripravlja na sezono kopalk in pridno hodi na Šmarno goro, se mi raje sprehajmo po spletu in odkrivamo nove recepte.

Brez obsojanja, prosim, nekdo vendar mora poskrbeti, da ne bomo lačni. ;)

Naše izostreno oko za slastne sladice se je tokrat ustavilo na Facebook strani Midva kuhava, kjer smo opazili zgornjo fotografijo.

Se ti že cedijo sline, kajne?

Tudi nam so se, in ker smo želeli preveriti, ali je tortica res tako dobra kot izgleda, smo se tudi sami lotili priprave. 

Tjaša in Blaž, avtorja bloga Midva kuhava, sta za tortico izbrala res posrečeno ime, in sicer Dežurna odganjalka slabe vesti, za katero potrebuješ sledeče sestavine.

Biskvit:

  • 3 jajca
  • 60 g sladkorja
  • 60 g moke
  • 3 žlice mleka
  • jagodna marmelada s 100% sadnim deležem 

Krema:

  • 4 lončki lahkega čvrstega jogurta
  • 250 ml sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu (ali po okusu)
  • 8 listov želatine
  • 20 jagod

O.p. Vse sestavine so zabeležene za pekač premera 24 cm. 

Postopek priprave:

1. Biskvit pripraviš po standardnih navodilih.

V rumenjake vmešaš sladkor in stepaš do penaste stukture, beljake pa stepeš v čvrst sneg. K rumenjakom nato priliješ še mleko in dodaš presejano moko. Vse skupaj še premešaš in dodaš beljakov sneg. Pekač obložiš s peki papirjem in biskvit pečeš v segreti pečici na 180 stopinj Celzijah, 15 - 18 minut.

2. Za kremo moraš najprej do čvrstega stepsti sladko smetano.

V jogurt vmešaš poljubno količino sladkorja v prahu. Želatino pripraviš po navodilih na embalaži in jo z električnim mešalnikom primešaš k jogurtu. V jogurtovo zmes nato dodaš še stepeno smetano.

3. Okoli biskvita postaviš obroč za torte, ki ga obložiš z acetatno folijo.

Me smo ta korak preskočile in tortica zato ni imela tako lepega robu. Biskvit premažeš z jagodno marmelado, čez pa razporediš na glavo obrnjene jagode, ki si jim predhodno odrezala peclje. Vse skupaj zaliješ z jogurtovo kremo. 

4. Tortica mora vsaj 6 ur stati v hladilniku.

Še bolje, če jo tam pustiš kar čez noč.

5. Dekoracija je prepuščena tvojemu trenutnemu navdihu.

Kako smo se odrezali mi in končna ocena?

Tole je recept, ki bo letos še velikokrat v igri. Tortica je lahka, osvežilna in dejansko preprosta za pripravo.

Saj res. Smo že omenili, da ima en kos samo 418 kJ (100 kcal)!!

Njami! Kaj praviš ti? Nam je dekoracija tortice uspela?

Če ti tortica ni bila dovolj, obvezno pokukaj še na Tjašin Instagram profil, kjer boš našla še veliko drugih idej!

Na primer Kinder torto ...

 

A post shared by Tjaša Vede (@midvakuhava_tjasa) on

... ali pa jagodno panakoto s čokolado. <3

 

A post shared by Tjaša Vede (@midvakuhava_tjasa) on

Recept: Midvakuhva.si

Foto: Facebook.com/midvakuhava, Instagram.com/midvakuhava_tjasa

Preberi še: FOTO: Poletna frizura, na katero prisegajo slovenske in tuje zvezdnice

Priporočamo tudi: Vroči trači s kraljevega dvora: poročna obleka, predporočna noč, priče in darila

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri