5 omamnih pomladnih koktajlov

Predstavljamo pet najboljših pomladnih koktajlov. Še Cosmo opozorilo: čeprav so odlični, si privošči le po enega hkrati ;)

5 omamnih pomladnih koktajlov (foto: Lara Robby/Studio D) Lara Robby/Studio D
4. 5. 2015

Rožnata mucka

  • obarvani sladkor
  • ½ cl gina
  • ¾ cl sveže iztisnjenega soka grenivke
  • ½ cl ananasovega soka
  • 1 brizg likerja iz granatnih jabolk

Rob visokega kozarca obkroži s koščkom limone ter pomoči v sladkor, ki si ga že prej obarvala s prehranskim barvilom, recimo Etol. Sestavine prelij čez led, zmešaj v ročnem mešalniku in prelij v kozarec.

Sončni zahod

  • 1,5 cl vodke
  • ½ cl sveže iztisnjenega limonovega soka
  • ¾ cl medu
  • približno 1 cl sodavice (odvisno od kozarca)
  • 1 cl soka granatnega jabolka
  • 1 rezina bio limone

Vse sestavine razen sodavice in soka granatnega jabolka zmešaj v mešalniku, nato pa prelij v kozarec, napolnjen z ledom. Dodaj še preostali dve sestavini in okrasi rob kozarca.

Breskvine sanje

  • ½ cl ruma
  • 1 cl Bacardija breskev
  • 1 cl likerja Triple Sec
  • 1 cl citronkinega soka
  • ¼ cl likerja Creme de noyaux
  • ¼ cl preprostega sirupa (iz polovičnih količin sladkorja in vroče vode)
  • 4 breskove rezine

V mešalniku zmešaj tri breskvine rezine s preprostim sirupom, nato dodaj led in vse preostale sestavine ter še enkrat pretresi. Prelij v okrašen kozarec.

Vroča Margarita

  • 3 rezine pekoče paprike japaleno
  • 2 rezini kumare
  • 1 žlica agavinega sirupa
  • 2 cl likerja Cointreau
  • 2,5 cl tekile
  • sok polovice limone
  • grobo sol

Primešaj rezino paprike in kumare v agavin sok, nato dodaj liker in limonov sok. Sestavine močno premešaj in prelij v kozarec z robom iz grobe soli ter dodaj rezine paprike in kumare, natak­njene na okrasno palčko.

Nagajiva šolarka

  • 2,5 cl vodke malina
  • ½ cl preprostega sirupa
  • 1 brizg kislega miksa (enaka količina limonovega soka in preprostega sirupa)
  • sladkor, sodavica, lizika

Mešalnik napolni z ledom, dodaj vodko, preprost sirup in brizg kislega miksa ter pretresi. Rob kozarca za martini kozarca pomoči v centimeter vode, nato pa v sladkor. Vsebino mešalnika prelij v kozarec, dodaj sodavico in okrasi z liziko.

Priredila:  Maša Rener

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri