Novoletno darilce: milo za žajfo!

Prijatelje in družino preseneti z dišečim milom in zabavnim sporočilcem.

15. 12. 2012

1.V loncu, ki ne sme biti iz aluminija, stališ glicerin in mu dodaš olje po izbiri (kokosovo, olivno ali navadno sončnično). Raztopino mešaš toliko časa, da kapljica, ki pade iz žlice v zmes, ostane na površju vsaj nekaj sekund.

2. Na vrsti je zabavni del, ker se lahko igraš do onemoglosti. Dodaj eterično olje, po želji še med, posušeno cvetje, jedilno barvo ali bleščice.

3. Zmes vlij v naoljen ali silikonski model, ki si ga dodatno izolirala (npr. v toplo odejo), saj se mora zmes ohlajati počasi.

4. Čez nekaj dni milo vzemi iz modela in ga postavi na prosto, da do konca 'dozori'. Dlje časa ko ga boš pustila pri miru, bolj bo trdo in tudi uporabljala ga boš lahko dlje časa. (Najbolje je, da zori vsaj tri tedne.)

5. Zdaj so na vrsti tvoje aranžerske spret­ nosti– milo zavij v pisani papir ali pa iz kartona ustvari lično škatlico ter milo opremi s sporočilcem.

7 lepotnih skrivnosti čudežnega mila

Da boš vedela, katere sestavine moraš nujno uporabiti:

  • Hladno stiskano avokadovo olje je antioksidant, poln vitaminov B in D, ter je eden glavnih bojevnikov proti gubicam, primeren pa je tudi za suho kožo.
  • Čebelji vosek ima dobre zaščitne funkcije za kožo.
  • Kokosovo olje vlaži ter poskrbi za prijeten občutek na koži.
  • Kokosova mast mehča in vlaži kožo.
  • Jojobino olje ima podobne lastnosti kot kožni sebum, je antibakterijsko ter izboljša videz kože.
  • Olivno olje je primerno za vse tipe kože.
  • Palmino olje je bogato in viskozno olje, ki vlaži in bogati kožo.

Seksi jed za razvajanje

Dnevi, ki prihajajo, so popolni za razvajanje v dvoje. Te zanima, kaj je najslajša popestritev romantičnega stiskanja v žlički? Popoln čokoladni mousse, ob katerem se bo tvoj dragi le sladko nasmihal.

Enostavni čokoladni mousse s temno čokolado

Potrebuješ:

  • 1 tablico temne čokolade 
  • 1 skodelico vaniljevega jogurta
  • 0,5 l (ali malce več) sladke smetane
  • 4 čajne žličke rjavega sladkorja
  • ½  skodelice praženih pistacij
  • veliiiko ljubezni

Akcija:

  • V majhni skledi stopi čokolado in jo na nizki temperaturi mešaj, da nastane gladka zmes.
  • Ko je čokolada stopljena, jo počasi vmešaj v jogurt.
  • V drugi posodi stepi sladko smetano in sladkor v gladko maso.
  • Polovico zmesi vmešaj v čokoladno maso.
  • Čokoladni mousse razdeli v dva kozarca za martini, razdeli še preostanek smetane in vse skupaj posuj z nasekljanimi praženimi pistacijami.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri