Nizozemska nič več raj za 'džojntarje'

Pred kratkim so se nizozemske oblasti odločile, da bodo t.i. coffee shopom prepovedali preprodajo hašiša in marihuane tujcem, nizozemski državljani pa naj bi bili iz te prepovedi (zaenkrat) izvzeti.

11. 6. 2011

Nizozemska si s to potezo želi omejiti obiske tistih turistov, ki so prišli predvsem zato, da bi tam 'svobodno' uživali mehke droge.

Praksa, ki datira v davno leto 1976, ko je Nizozemska pričela dopuščati coffee shops, ki so prodajali mehke droge, se tako končuje to poletje. Tako se bo okoli 670 doslej odprith coffee shops spremenilo v zaprte klube, marihuano, hašiš in druge mehke droge pa bodo lahko prodajali samo članom kluba, ki bodo lahko samo polnoletni Nizozemci.

Ob obisku kluba bo treba v nadaljevanju pokazati izkaznico, z elektronskim sistemom pa naj bi poleg tega še preprečili, da bi si ljudje omislili več izkaznic in s tem smeli kupiti več kot dovoljenih pet gramov marihuane ali hašiša na dan.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri