Ni ga čez dober nasvet: Prigrizek ob kozarčku!

Ideja za prigrizek v zadnjem hipu: pikantne paličice iz listnatega testa, ki se odlično podajo h kozarcu vina.

24. 12. 2010

Videti so, kot da bi prihajale iz prave pekarne, priprava je povsem enostavna, pa še sama lahko izbiraš sestavine. Najboljše so, če jih postrežeš še tople.

Enostavno ;)

Potrebuješ zavitek globoko zamrznjenega listnatega testa in nekaj aromatičnega.

Plošče testa položi drugo zraven druge in jih pusti, da se odtajajo. Nato jih malce razvaljaj na pomokani delovni površini in jih zreži na približno 2 cm široke in 8 cm dolge trakove. Po želji jih posuj s sesekljano šunko, naribanim sirom, sezamom, makom ali pa sesekljanimi zelišči. Vsak trak malce spiralasto zavrti in ga položi na pekač, ki si ga oplaknila s hladno vodo.

Paličice peci v pečici ogreti na 200–220 stopinj (ventilatorska 180–200) približno 18 minut, da postanejo lepo zlato rjave.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri