Najdražje božično drevo na svetu imajo v Abu Dabiju

V nekem hotelu v Združenih arabskih emiratih naj bi stalo najdražje božično drevo na svetu ...

21. 12. 2010

The Emirates Palace hotel v prestolnici Abu Dabi trdijo, da je z dragulji okrašeno drevo v njihovem hotelskem preddverju vredno kar 7 milijonov funtov (tako je vsaj poročal BBC), kar torej znese več kot 8 milijonov eurov.

Direktor hotela, Hans Olebrtz, pravi, da je samo drevo vredno 6.500 funtov (oz. skoraj 7.700 eurov), preostalo vrednost tako nosi dragoceno okrasje:

  • verižice, zapestnice in dragocene ure, ki krasijo zeleno vejevje naj bi bile okrašene s kar 181 diamanti, biseri, smaragdi, safiri in drugimi dragimi kamni.

Želja po rekordu in malce promocije

Omenjeni hotel v svoji veži tudi sicer vsako leto postavi božično drevo, tokrat pa si si prvič namesto običajnega božičnega drevesa želeli postaviti drevo, ki bo 'nekaj zares posebnega'.

Z najdražjim božičnim drevesom na svetu se bodo skušali potegovati tudi za emsto v knjigi Guinnessovih rekordov, pomočnik hotelskega direktorja marketinga Hazem Harfoush pa je še povedal, da so s postavitvijo dragocenega drevesa želeli sporočiti svetu, da je 'Abu Dhabi varna počitniška destinacija':

"V našem hotelu imamo varnostno službo, ki nikoli ne spi. Kar štirje varnostniki 24 ur na dan spremljajo naše hotelske prostore, povsod pa so nameščene tudi varnostne kamere."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri