Na vsakega Slovenca po en krof ;)

Da je bil letošnji pust zares mastnih ust dokazuje podatek, da bodo samo pri Žitu v letošnjem pustnem času napekli kar 2 milijona pustnih krofov.

20. 2. 2012

To je za kar 25% več kot v lanskem pustnem času.

V času pusta (od t.i. debelega četrtka pa vse do pustnega torka) v Žitu cvrejo pustne krofe tudi na nekaterih prodajnih mestih v večjih trgovskih centrih, tako da lahko kupci v tem času kupi pravkar spečen krof.

Krofe iz Žitovih pekarn kupci zlahka prepoznajo, saj jih odlikuje lep rob, t.i. kranceljček, ki je sinonim za dober krof. Po njegovi obliki lahko namreč vidimo, da je krof narejen iz prvovrstne moke ter da je bilo testo dobro zgneteno. Za kakovosten krof pa je pomembna tudi kakovostna bela moka, ki mora vsebovati dovolj t.i. lepka, da je mogoče zamesiti elastično in voljno testo.

Pa dober tek na uspešno odganjanje zime :)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri