Na lepše: Razišči Slovenijo

Tudi vikendi ‘doma’ so lahko posebna doživetja.

14. 8. 2010

Ohladi se

V prečudovitih gozdovih, ki kar vabijo, da v njih predihaš svoje telo, da se ti zbistrijo misli in da pozabiš na vse … ter najdeš v sebi povezavo z naravo ob prvi gobi, ki ti bo zadišala pod mahom, malinah, borovnicah, gozdnih jagodah in zdravilnih rastlinah za dober čaj.

Cosmo predlaga:

Pokljuko. Počitnice si rezerviraj v prenovljenem Šport hotelu na 1.300 metrih, ki stoji sredi Pokljuške planote – čudovite izhodiščne točke za izlete.

Ljubljanski piskači

Če te bo na sobotno dopoldne v svoje naročje povabilo središče naše prestolnice, se med pohajkovanji po umetniški tržnici, branjem knjig pod krošnjami in barantanjem za najboljša jabolka na tržnici ustavi tudi pred mestno hišo – po običaju iz 16. stol. bodo piskači s fanfarami naznanili, da je ura točno 11.00.

Morska deklica

Med vsemi morskimi užitkarjenji si privošči brezplačno priložnost – vsako soboto v juliju in avgustu se lahko ob 18. uri na Tartinijevem trgu pridružiš skupinici, ki ji bo vodič predstavil najlepše slovensko
morsko mestece ...

Zeleni potepi

Vlak, poslikan z najlepšimi podobami Julijskih Alp, te bo vsako soboto, nedeljo in praznike popeljal iz Ljubljane do Bleda, Bohinja, Mosta na Soči, Nove Gorice.

Namigi za potepe

  • Nad 2.000 metri te čaka Viševnik. Zanj ne potrebuješ veliko kondicije in celega dneva, ponudil pa ti bo prečudovit razgled na Pokljuko, Bohinj in vrhove vključno s Triglavom.
  • Čudovit sprehod je pot do Uskovnice, ki leži na robu Pokljuke. Male hišice, zvonjenje kravjih zvoncev in pravkar pečen zavitek iz planinske koče te bodo navdali s posebnim mirom.
  • Energetske točke so na poti od Rudnega polja proti Uskovnici in te bodo še dodatno napolnile z energijo ali pa poslale zdravilno energijo na kakšen del tvojega telesa.
  • Šotna barja s tipičnimi rastlinskimi in živalskimi vrstami bodo prebudila naravoslovko v tebi. Eno je čisto blizu hotela – pri penzionu Jelka – in je v obliki učne poti, da boš lažje opazila vse, kar ti ponuja včasih sramežljivo skromna, drugič pa mogočno veličastna pokljuška narava.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri