Metelkova mesto gosti Cindy Blackman

Eksplozivna nekdanja bobnarka Lenny Kravitza te bo s svojim bendom navduševala v ponedeljek, 12.oktobra v Gala hali (AKC Metelkova mesto)!

8. 10. 2009

Cindy Blackman je trenutno ena izmed najbolj vročih bobnark na svetu.

V bobne se je zaljubila že kot otrok

Od prvega stika z bobni pri rosnih sedmih letih, se od njih ni ločila.

Izšla je iz jazz-a in leta 1988 posnela svoj samostojni debi, kateremu jih je vse do danes sledilo še osem. Kmalu je začela sodelovati z Lenny Kravitz-em in v njegovem bendu ostala 15 let, kar ji je tudi omogočilo večjo prepoznavnost.

V svoji bogati karieri je igrala z mnogimi velikimi imeni, Pharoah Sanders, Sonny Rollins in Hancock, če omenimo le nekaj njih; tako klasičnimi kot tudi novodobnimi, kot sta recimo Lenny Kravitz ali Joss Stone.

Eksplozija neverjetne energije

Cindy Blackman je znana po svoji neverjetni energiji na odru; igra tako v akustičnih kot električnih bandih, klasičen ali free jazz, rock ali bolj groovy glasbo.

Na odru Gala hale jo bodo spremljali Antoine Roney (odličen saksofonist, ki je sodeloval npr. s Chick Coreo,Donald Byrd-om, Ravi Coltran-om in Elvin Jones-om), Zaccai Curtis (klaviaturist, ki je igral z Will Calhoun-om,Bill Saxton-om in Papo Vasquez-om) ter Rashaan Carter, vzhajajoča zvezda njujorške scene, na basu.

Vstopnice: www.galahala.com

Koncert se bo začel točno ob 20h!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri