Leta 2012 blažji varnostni ukrepi

Potniki v letalskem prometu bodo lahko v letala znova nosili kreme, gele in steklenice z vodo, ki so jih leta 2006 zaradi varnostnih ukrepov prepovedali, seveda če ne bo novih terorističnih napadov.

Leta 2012 blažji varnostni ukrepi (foto: letališče) letališče
17. 10. 2010

Novo ureditev, ki naj bi dokončno začela veljati do leta 2012.

To je pred dnevi v Montrealu napovedal generalni sekretar Mednarodne organizacije civilnega letalstva (ICAO) Raymond Benjamin, te dni pa naj bi ICAO, Evropska unija, Zvezna letalska uprava v ZDA (FAA) in Mednarodno združenje letalskih prevoznikov (IATA) podpisali še sporazum, ki bo odprl vrata novi (stari) ureditvi.

Namestitev varnostnih naprav

Da pa bi še vedno uspešno preprečevali morebitne vnose nezaželenih predmete v letala, bodo na večini svetovnih letališč do leta 2012 namestili ustrezno opremo za varnostni nadzor in odkrivanje eksploziva v steklenicah za vodo, kozmetiki ali zobni pasti.

Varnostni ukrep, da je na letala prepovedano nositi tekočine, so v organizaciji civilnega letalstva sprejeli leta 2006, potem ko je britanska policija preprečila poskuse detonacije tekočega eksploziva na čezatlantskih poletih, namenjenih v Kanado in ZDA.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri