Kuhamo s svetovnimi šefi

Si že kuhala velikanski lonec špagetov za kopico novinarjev, tvoj mentor pa je bil svetovno znani koharski šef? Mene je učil Kállay Akos, en od desetih najboljših Knorrjevih kuharjev. Ker sem kuhala tako vsakdanjo jed, sem se morala še posebej potruditi ...

17. 5. 2013

Naj ti zaupam, da sem dobila res preprost recept – poskusi, take špagete pripraviš v hipu, zelo so okusni in še zdravi po vrhu.

Špageti s pisano zelenjavo

Za 4 osebe

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:

  • 350 g špagetov
  • srednje velik korenček (60 g)
  • ½ bučke (100 g)
  • rdeča čebula (80g)
  • 100-150 g zelja
  • ½ paprika
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 2 lončka Knorr čiste zelenjavne jušne osnove
  • 2-3 žličke oljčnega olja

Po okusu lahko dodaš tudi:

  • nariban sir
  • svežo baziliko, sesekljan peteršilj
  • čili

Zavremo vodo za špagete. Češnjev paradižnik prerežemo na pol in ostalo zelenjavo na tanke palčke. V vreli vodi medtem skuhamo špagete po navodilih iz embalaže. Veliko ponev segrejemo, dodamo olje in narezano zelenjavo na palčke. Dušimo 3-4 minute in dodamo kuhane testenine in približno 50 ml vode od kuhanih testenin. Nato dodamo češnjev paradižnik in jušni osnovi. Kuhamo 1-2 minuti. Jed lahko obogatimo s svežimi zelišči, sirom in začinimo s čilijem. Ponudimo jo kot glavno jed ali pa kot prilogo k mesu.

Akosov namig: ko je že vse kuhano, vmešaj v jed še pol pesti drobno narezanih koriandrovih lističev.

Petrina izboljšava: po vrhu posuj malce parmezana in drobno narezane rdeče paprike.

Kaj ti predlagajo drugi kuharski šefi, da bodo tvoje jedi res nekaj posebnega – četudi za vsak dan?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri