Kenijski turizem je potreben prenove

Vodilni kenijski strokovnjaki za turizem so ugotovili, da ta pomembni del državnega gospodarstva nujno potrebuje prenovo.

20. 2. 2011

Več je treba vložiti v infrastrukturo, kenijske plaže so zanemarjene, pa tudi kenijska vlada bi morala razmisliti o umaknitvi številnih prepovedi za turiste.

Minister je ogorčen

Najib Balala, kenijski minister za turizem, pa je zaskrbljen tudi zaradi slabih turističnih standardov v državi, še posebno borne kulture storitev:

"Večina hotelskega osebja se obnaša, kot da so vsakršno obliko šolanja opustili že v starosti šestih let. Njihova najljubša fraza sta 'Karibu' ali pa 'Ati' (kar pomeni 'nimam pojma, kaj naj storim' oz. 'me ne zanima')."

Minister je še povedal, da bi bilo potrebno osebje, ki si ne tako redko nemarno 'vrta po nosu' tudi vpričo gostov, ki jih streže, poslati na posebna izobraževanja o kulturnem vedenju.

Pa je res tako hudo? Več o tem tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri