Kamera, ki ‘vidi’ skozi obleko

Britanci te dni javnosti predstavljajo kamero, ki je sposobna ‘videti’ skozi obleko ljudi, če so ti od nje oddaljeni manj kot 25 metrov.

10. 3. 2008

Kamero nameravajo uporabiti za iskanje pri ljudeh skritega orožja, drog in eksploziva, zato naj bi jih postavili na vseh železniških postajah, v velikih trgovskih središčih in na drugih javnih prostorih.

Nujne nove spodnjice?

Kar brez skrbi! Čeprav naj bi kamera, znana kot T5000 system, ‘videla’ pod obleko, pa njeni kreatorji zatrjujejo, da se na ‘sliki’ ne bodo videli natančni anatomski obrisi telesa.

Namenjena astronomom

Nova tehnologija je bila sprva namenjena raziskavam v vesolju, saj je s kratkimi T-valovi mogoče ‘gledati’ skozi kozmičen prah in manjše delce, potem pa se je nekdo spomnil, da bi kamera lahko delovala tudi v ‘bolj zemeljske namene’, saj deluje po prinicipu elektromagnetne radiacije in je učinkovita prav v spektru med infrardečimi in mikrovalovnimi delci, te pa emitirajo tudi ljudje in stvari.

Prepozna razliko

In res! Izkazalo se je, da kratki T-valovi zlahka razločujejo med različnimi materiali: ločijo celo med pravim in umetnim usnjem, pa tudi med kokainom in sladkorjem ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri