Kako nastanejo unikatni čevlji?

Te zanima, kako nastane par unikatnih čevljev? Oblikovalka čevljev Alja Novak razpisuje tečaj, na katerem boš lahko spoznala nastanek čevlja od ideje do končnega izdelka.

16. 2. 2009

Tečaj oblikovanja čevljev je namenjen vsem dekletom in fantom, ki bi se radi seznanili z osnovami oblikovanja in izdelovanja čevljev – predznanje je zaželeno, ni pa nujno!

Prvi sklop tečaja sestavljata dva dela:

  • 1. Teoretični del, na katerem ti bo Alja predstavila kratek zgodovinski pregled čevljev in svetovno znane oblikovalce čevljev. Spoznala boš tudi materiale za izdelavo čevljev ter pripravo in izdelavo usnja, delitev obutve, faze razvoja čevlja, sestavne dele obutve in na koncu še faze ročne in strojne izdelave čevljev.
  • 2. Praktični del, na katerem te čaka oblikovanje čevljev od ideje do risbe, torej krojenje čevlja (delitev obutve glede na kroj, čevljarske mere, merjenje stopala, spoznavanje kopita) in izdelava krojev za osnovno obliko čevljev (ženski salonar in moški čevelj), z vajami izdelave krojev, ter osnovami prirezovanja usnja.

Kdaj in kje?

Predvidoma naj bi tečaj potekal marca – ob petkih popoldne in sobotah dopoldne – na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, Oddelek za oblikovanje (Dolenjska cesta 83, Ljubljana).

Sledi tudi nadaljevanje – izdelava čevljev

Drugi sklop tečaja bo predvidoma potekal v večji čevljarski delavnici, kjer bo mogoče ob pomoči strokovnjaka čevlje tudi izdelati. Kot tečajnica se boš lahko seznanila:

  • z izdelavo krojev za zahtevnejše oblike čevljev,
  • s prirezovanjem usnja,
  • tanjšanjem in šivanjem zgornjih delov obutve,
  • preizkusila se boš v navlačenju usnja čez kopito,
  • z izdelavo podplata in pete …
Če bi se rada prijavila, pohiti z rezervacijo (pošlji elektronsko sporočilo na alja@viryent.com in v prijavi navedi svoje podatke: ime in priimek, naslov, rojstni datum, telefonsko številko in pripis, če si študentka), kajti število mest je omejeno na 10 udeležencev.

Več informacij o tečaju in vsem, kar je z njim povezano, najdeš tudi na Aljini spletni strani.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri