Juhe, juhice

Kdaj si si nazadnje privoščila dobro domačo zelenjavno juhico? Morda te bo ravno prihajajoča pomlad opogumila, da očistiš svoje telo strupov, in juhe so kot nalašč za to.

24. 2. 2010

Super nasveti za odlične rezultate

  • Če se ti pogosto zgodi, da juhe skuhaš preveč, ker ne veš, koliko zelenjave boš potrebovala, poskusi tole: sproti, ko režeš zelenjavo za juho, jo meči v lonec z oljem. Ko je lonec napolnjen približno do polovice, bo zelenjave dovolj. Nato jo le še popraži in zalij z vodo. Seveda pa ne izberi prevelikega lonca …
  • Stročnice kuhaš že štiri ure, vendar še vedno niso kuhane. Kaj je narobe? Verjetno si kupila kakšne stare, ki so močno presušene. V tem primeru ne upaj, da se bodo kadarkoli skuhale, in jih zavrzi. Po navadi so takšne tiste stročnice, ki jih ljudje ne kupujejo pogosto, zato stojijo na policah dalj časa, dokler niso tako suhe, da se nikoli ne skuhajo.
  • Kako pospešiš čas kuhanja stročnic? V vodo med kuhanjem dodaj noževo konico sode bikarbone. Voda bo tako bolj bazična in vse bo prej kuhano. Pazi pa, da kisle stvari (npr. svež paradižnik) dodaš šele na koncu, ker podaljšujejo čas kuhanja.

Mineštra iz stročnic

Potrebuješ:

  • 30 dag mešanih stročnic
  • 2 korenčka
  • malo gomolja zelene
  • lovorjev list
  • luštrek
  • peteršilj
  • čebulo
  • malo moke
  • testenine in zelenjavo po želji

Stročnice čez noč namakaj v vodi. Zavedaj se, da se kuhajo vsaj 90 minut, zato začni mineštro naslednji dan pripravljati, preden boš na smrt lačna. Preden začneš kuhati stročnice, odlij vodo, v kateri so se namakale, in jih skuhaj v sveži vodi skupaj z luštrekom in lovorjevim listom. Ko so kuhane, na olju prepraži čebulo, korenček in zeleno, tako da se vse dobro zmehča. Nato dodaj malo moke, prepraži in zalij z nekaj juhe. Vse skupaj nato stresi v lonec k stročnicam. Na koncu potresi še s svežim peteršiljem.

Spomladanska očiščevalna juha

Potrebuješ:

  • zelje
  • čebulo
  • zeleno papriko
  • zeleno
  • korenje
  • peteršilj

Vso zelenjavo prepraži na olivnem olju, nato pa jo zalij z vodo in kuhaj do mehkega. Na koncu dodaj čim manj soli in potresi s svežim peteršiljem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri