Ganljivo! Pred pol stoletja rešil 669 otrok, a ne ve, da ta hip sedijo poleg njega!

Gospod Nicholas Winton je v letih 1938 in 1939 v Pragi organiziral veliko akcijo, s katero je 669 češkoslovaških židovski otrok rešil iz nacističnega kampa smrti in jih spravil na varno v Veliko Britanijo. Njegovo izjemno humanitarno in herojsko dejanje je ostala javnosti neznano tudi še desetletja po koncu druge svetovne vojne, dokler ni leta 1988 njegova žena Grete našla njegove stare zapiske iz leta 1939, med katerimi je bila tudi lista imen rešenih otrok in njihovih fotografij.

Sestrice Laura, Lisa in Rosemary. Lisa (na sredini) je danes po zaslugi Nicholasa Wintona stara 87. let in živi v Minnesoti.  (foto: profimedia) profimedia
7. 7. 2014

Vabimo te k ogledu zares ganljivega videa, v katerem boš videla gospoda Nicholasa Wintona, ki sedi v občinstvu, med katerimi je na desetine ljudi, ki jih je še kot otroke rešil pred več kot pol stoletja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri