Enostavni recepti za študentske krožnike

Naveličana vsakodnevnih odhodov v menzo? Zakaj ne bi nekaj enostavnega in okusnega pripravila kar sama?

2. 5. 2014

Naš mini izbor za študentski meni te bo prepričal, da kuhanje sploh ni težko. S preprostimi sestavinami boš v kratkem času pričarala ugodne jedi, ki te bodo med predavanji zlahka rešile lakote, razveselile študentski dom, pa tudi teknile kot pri mami ali babici.

Tris receptov za študente!

Široki rezanci s parmezanom

Sestavine: 200 g širokih rezancev, sol, 50 g parmezana, 75 g masla.

Najprej ogrejemo krožnike in v veliko slane vode skuhamo testenine po navodilih z embalaže. Naribamo parmezan. Na ogenj damo ponev z maslom in pustimo, da postane svetlo rjav. Široke rezance odcedimo in jih zmešamo z vročim maslom. Takoj jih damo na krožnike in posujemo s parmezanom.

Čas priprave: 15 minut

Hamburger

Za dve porcije potrebuješ: 300 g mlete govedine, 25 g ovsenih kosmičev, kečap, 1 JŽ mleka, 1/2 JŽ gorčice, 1 majhno jajce, sol, poper, 1/2 JŽ zdrobljenega origana, 1 JŽ olja, 1/2 čebule, 2 bombeti za hamburgerje, 1 JŽ masla.

Mleto meso, ovsene kosmiče, eno jušno žlico kečapa, mleka in gorčice zmešamo, da nastane testo, ki ga dobro pregnetemo. Solimo, popramo in začinimo z origanom. Iz tega testa naredimo dve veliki mesni polpeti. V ponvi nato segrejemo olje in v njem dobro popečemo polpeti na obeh straneh, nato ju pri manjši temperaturi pečemo še 7 minut. Olupimo tudi čebulo in jo narežemo na kolobarje. Tik pred koncem pečenja jih nadevamo na polpete in pečemo skupaj z njimi.

Bombete razpolovimo in namažemo z maslom. Nato jih popečemo na žaru. V vsako bombeto nato damo eno polpeto, ki jo obložimo s kolobarji čebule in prelijemo s kečapom. Po želji okrasimo še s paradižnikovimi rezinami in solatnimi listi.

Čas priprave: 15 minut.

Hot dog s sirom

Za 2 porciji potrebujemo 50 g mešane vložene (ali še raje sveže, če jo imamo) zelenjave, 1/2 majhne rdeče čebule, 1/2 paradižnika, 1/4 krebuljice, 2 hrenovki za hot dog, 2 štručki za hot dog, 4 rezine sira.

Mešano zelenjavo odcedimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke. Paradižnik operemo, mu odstranimo prirastišče in ga narežemo na kocke. Krebuljico operemo, otresemo in sesekljamo. Vse skupaj vmešamo v zelenjavni zbir.

Hrenovki popečemo ali ogrejemo v vroči vodi. Štručki vzdolž zarežemo. V vsako štručko damo 1 hrenovko, nanjo položimo 2 rezini sira ter damo na žar, da se sir stopi. Na sir nadevamo še zelenjavno mešanico in zapremo sendvič.

Čas priprave: okoli 15 minut.

Več receptov za študente!

Recepte smo si izposodili iz knjižice Za študente - Več kot 100 okusnih novih receptov, ki je del zbirke tematskih knjigic z recepti. V njej boš našla še več receptov za majhne prigrizke med odmori in na poti, cenovno ugodnih predlogov za miren čas ob koncu meseca, preproste ideje  za večje zabave, klasične in mednarodne jedi, ki teknejo vsakomur in nekaj sladic za potešitev dušnih hrepenenj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri