Čin čin na 2010!

Nauči se pravilnega odpiranja penine v 5 korakih!

31. 12. 2009

1. Hlajenje

Steklenico penine čez noč ohladi v hladilniku ali pa jo za najmanj 30 minut položi v vedro oziroma posodo, polno ledenih kock.

2. Priprava

Odstrani folijo, ki je ovita okoli zamaška in košarice iz žice. Zanko iz žice odmakni od zamaška in jo naravnaj v vodoraven položaj.

3. Odvijanje

Zanko iz žice odvij v levo, da se košarica sprosti in jo odstrani z vratu steklenice.

4. Odpiranje

Zamašek pokrij s prtičem in ga trdno primi. Z drugo roko primi za dno steklenice ter jo počasi in previdno vrti toliko časa, dokler zamašek sam ne skoči iz vratu.

5. Natakanje

Penino počasi nalij v kozarce najprej le do četrtine, ko se pena sesede, pa jo dolij še do polovice kozarca.

Pa na zdravje ;)

 

 

Srečno v 2010!

 

 


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri