Carniola v Kranju na novih lokacijah

Organizatorji 8. festivala Carniola v Kranju sporočajo, da so zaradi tehničnih težav s prizoriščem Grada Khislstein, nekaj napovedanih dogodkov prestavi na dve novi lokaciji.

24. 8. 2010

Štirje dogodki so se prestavili v Kongresni center Brdo pri Kranju, trije pa v Prešernovo gledališče.

Nepredvideni zapleti

Kot vsako leto, bi tudi letošnji 8. Festival Carniola moral potekati meseca junija in julija, a so bili primorani festival zaradi nedokončane izgradnje letnega gledališča Lunin vrt premakniti za mesec dni. In ko je že bilo videti, da bodo stvari gladko stekle, se je ponovno zapletlo – a ne po krivdi organizatorjev. Razvpite težave podjetja Vegrad so namreč botrovale dejstvu, da festivalsko prizorišče na novem odru Grada Khislstein ni bilo dokončano v roku.

Prireditve vseeno bodo

Ker je na prizorišču Grad Khislstein ostalo še nekaj gradbenega materiala, bo na nove lokacije prestavljenih še 9 dogodkov, in sicer v Kongresni center Brdo pri Kranju se prestavi: Josipa Lisac, Terrafolk s Simboličnim orkestrom, Opera Apotekar in Veliki simfonični orkester (dirigent: Lojze Krajnčan).

V Prešernovem gledališču Kranj se bodo odvile predstave: Skopuh, Kok ti men zej dol visiš in kabarejska predstava Patty Diphusa, izpovedi porno dive.

Omenjeni dogodki so prestavljeni na pokrita prizorišča in bodo tako tudi v primeru dežja lahko nemoteno potekali.

Več o dogodku si lahko prebereš tudi tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri