Branimir Turkalj: Fotopirhi v Prešernovi zdravljici

Branimir Turkalj, rojen leta 1950 v Šibeniku, je bil poldrugo desetletje prodoren reški fotoreporter, ki se je vedno znašel in znal: "Če ni šlo po cesti, je šlo s fičkom po pločniku."

5. 4. 2011

Po diplomi na beograjski fakulteti dramskih umetnosti se je leta 1988 zaposlil na tedanji Televiziji Ljubljana kot univerzitetni diplomirani filmski in televizijski snemalec. In ostal. Zdaj pa se ponovno vrača tudi kot fotograf.

Fotografije in jajca

S ciklom Fotopirhov, prvič razstavljenim v ljubljanskem klubu Prešernove zdravljice, odkriva pravljične podobe, ki nas vračajo daleč v preteklost. Na platno natisnjene fotografije so skoraj grafike, čeprav to nikoli zares ne bodo.

Fotopirhi, ki niso pirhi, spajajo dve na videz popolnoma nezdružljivi stvari. Zamegljeni in zatemnjeni robovi v obliki jajca delujejo arhaično kot postarane fotografije, avtorjeva očaranost nad možnostmi, ki jih ponuja digitalno, pa je ključna pri drznem poigravanju z barvami, je prepričan mag. Uroš Hočevar.

Razstava fotografij

Fotopirhi

Razstava bo v klubu Prešernove zdravljice, Župančičeva 9, Ljubljana,  odprta od 6. aprila do 7. maja, od ponedeljka do petka (od 11h - 20h).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri