Barbarellin recept za kroglice s kokosovim sladkorjem

Odvrzi beli sladkor in uporabi kokosovega, ki je zdrav in karamelno sladek. Barbara Radojlovič – Barbarella je za cosmo punce pripravila recept slastnih kroglic, s katerimi se lahko posladkaš brez slabe vesti ali jih zaviješ za slastno darilce.

foto: profimedia (foto: Profimedia) Profimedia
17. 10. 2013

Sladki recept

Kroglice s kokosovim sladkorjem

Sestavine zadostujejo za 15 srednje velikih kroglic:

  • 1 skodelica moke iz indijskih oreščkov
  • ½ skodelice suhih brusnic
  • ¼ skodelice nasekljanih suhih sliv
  • ¼ skodelice nasekljanih suhih breskev
  • 2 jušni žlici akacijevega medu
  • 5 kapljic pomarančne esence ali lupinica ene bio pomaranče
  • 5 kapljic limonine esence ali lupinica ene bio limone
  • ¼ čajne žličke cimeta
  • ¼ čajne žličke mletega kardamoma
  • ¼ čajne žličke mletega koriandra
  • ¼ čajne žličke mletega janeža
  • 1/3 skodelice kokosovega sladkorja

Priprava:

... najprej v sekljalniku ali močnem blenderju pripravi moko iz indijskih oreščkov, tako da melješ do gladkega. Moko prestavi v drugo posodo. Nato v sekljalniku na drobno naseklja še suhe brusnice, suhe slive, suhe breskve in jih prestavi v posodo, v katero si odstaviai indijske oreščke. Nato dodaj vse preostale sestavine in z rokami gneti, da dobiš lepljivo maso. Oblikuj v kroglice in jih povalj v kokosov sladkor ter postrezi. V hladilniku lahko hraniš do 14 dni, a najverjetnejo bodo pošle že v treh dneh;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri