99 odstotkov za zavzetje Wall Streeta!

Trenutno  aktualni protesti v New Yorku preraščajo v politično gibanje, ki se je samopoimenovalo za 'Occupy Wall Street'.

26. 9. 2011

Na stotine študentov, učiteljev, samskih, družin, nezaposlenih, vseh ras, spolov in veroizpovedi ... že več kot teden dni protestira na ulicah nedaleč od newyorškega Wall Streeta.

Protesta se je do sedaj udeležilo več sto ljudi, do včeraj pa so jih aretirali že vsaj 80. Večino so pridržali zaradi oviranja prometa, nekega protestnika pa tudi zaradi zmerjanja policista.

In kaj želijo?

'Obdavčite bogate!', 'Hočemo denar za zdravstveno oskrbo, ne za blaginjo korporacij,' 'Ljudje potrebujemo službe,' je le nekaj od zapisov na transparentih, ki se dvigajo iz tam zbrane množice. Večina nosi tudi ameriške zastave s protiameriškimi slogani, nekateri igrajo na bobne, drugi ob tem pojejo.

Ne bomo več molčali!

Člani t.i. 99 odstotkov (torej vseh tistih, ki živijo v senci odstotka priviligirane bogate elite) so na svoji spletni strani Occupy Wall Street zapisali:

"Ne bomo več molčali. Kot člani 99 odstotkov, bomo kot simbolično gesto nezadovoljstva s trenutno in politično klimo in kot primer prihodnjega boljšega sveta zavzeli Wall Street.“

 

 

Potek zdaj že večdnevnih protestov lahko spremljaš tudi v živo z 'okupiranega' Wall Streeta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri