Cosmopolitan, Maj 2019

ciara-cosmopolitan-slovenija-maj
25. 4. 2019

Zagotovo si že slišala za rek: Trdo delaj in lahko ti uspe karkoli.
Če ne drugače, so slednje kdaj izrekli tvoji starši. Drži? Gre za dobronameren rek, ki spodbuja k ambicioznosti in akciji. Optimistično prepričanje zagotovo pomaga k uresničevanju sanj.

Naše dekle z naslovnice, Ciara, je vse življenje trdo delalo. Prepričana je, da nobene sanje niso prevelike. Vse kar danes je in kar počne, ji je uspelo s trdim delom ter preprosto taktiko, in sicer s pisanjem seznamov ciljev in želja. Slednje sem že pred leti preizkusila tudi sama in zaupam ti lahko, da stvar deluje, je recept za uspeh. Saj veš, tisto, kar zapišemo na papir, se prej uresniči, kot če tega ne storimo.

A rek Trdo delaj in uresničiš lahko karkoli, ni nujno vedno koristen.
Lahko je tako zakoreninjen v nas, da dnevi, ko samo delamo, kar tečejo mimo. To še kako dobro poznamo pripadniki milenijske generacije. Obstajajo namreč dnevi, ko delamo tudi po 12 ur ali več v istem prostoru, kot spimo. Pridejo tudi dnevi, ko z nikomer ne spregovorimo niti besede. Vse to smo pripravljeni požreti v zameno za svobodnjaštvo. Večina milenijcev živi v prepričanju, da se lahko njihova karierna prihodnost le ob eni izgubljeni priložnosti sesede kot hišica iz kart. Pa je res tako?

Mnogim se tudi kdaj zgodi, da se od preobremenjenosti in občutka brezizhodnosti zjokajo kar sredi pisarne. Takšni znaki sporočajo, da v našem življenju ni vse tako, kot bi moralo biti, in da moramo nekaj spremeniti. Kaj in kako, ti razkrivamo na sledečih straneh.

Pred nami pa so meni zelo ljubi dnevi, dela prosti dnevi, ki s seboj pripeljejo majsko razpoloženje. In kaj je lahko boljšega kot preživljanje praznikov v udobju doma (ta mesec ga nujno oplemeniti s skrbno izbranimi detajli), aktivno v naravi ali v družbi prijateljev z dobro pico - to pot z drožmi?

Naj bo tvoj mesec maj neustrašen - prav tak, kot si ti! Cosmo ti pri tem spet stoji ob strani.

Ajda Hovnik Plešej,
odgovorna urednica