Top 5 nizkohidratnih receptov Chrissy Teigen - Plaža 2017 - Cosmopolitan Slovenija

Top 5 nizkohidratnih receptov Chrissy Teigen

Kljub temu da Chrissy Teigen obožuje hrano in kuhanje, ji uspeva ohranjati lepo postavo. Kako? To je njenih top 5 receptov za low carb jedi, ki jih moraš preizkusiti, če rada ješ dobro, a zdravo.

Top 5 nizkohidratnih receptov Chrissy Teigen (foto: PrtScr Instagram_chrissyteigen) PrtScr Instagram_chrissyteigen
15. 6. 2017

Chrissy Teigen poznamo predvsem po tem, da je nadvse simpatičen model in žena priljubljenega pevca Johna Legenda. Vemo pa, da je tudi izvrstna kuharica in hrano naravnost obožuje.

Kako ji torej uspe ohranjati lepo postavo?

Tukaj je njenih top 5 nizkohidratnih receptov, ki se jih poslužuje, ko se pripravlja na snemanja.

Yum Nua (tajska solata z govedino)

Če obožuješ tajsko hrano, tole moraš probati!

Sestavine:

  • govedina (steak)
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 1 šopek koriandra
  • pest češnjevih paradižnikov ali en navaden paradižnik
  • 2 limeti
  • 1 ½  žlice ribje omake
  • žlička čilija v prahu

Speci goveje meso in pusti, da se ohladi na sobno temperaturo ter ga nato nareži na tanke trakove. Meso daj v veliko skledo in dodaj še limetin sok, ribjo omako in čili ter narezano zelenjavo in vse skupaj premešaj.

Pečena jajca v "skodelici" iz šunke

9 razlogov, zakaj je dobro vsak dan pojesti 2 jajci, si preberi tukaj.

Sestavine:

  • 2 rezini šunke
  • 2 jajci
  • ostale sestavine po želji

Pečico predhodno segrej na 190 stopinj. Vzami dve majhni posodici za peko (lahko tudi večje modelčke za muffine) in vanju daj po eno rezino šunke. Bodi pozorna, da ni nikje nobene luknjice.

"Skodelice" lahko pripraviš na različne načine, Chrissy pa prisega na grško.

V malo olja (kokosovega) prepraži špinačo z nekaj nasekljanega česna. Polno žlico tega daj v "skodelico" iz šunke ter dodaj še nekaj majhnih kock feta sira in zmečkanega češnjevega paradižnika. Vanjo dodaj še jajce in enako ponovi z drugo skodelico ter peci 22–25 minut. Ko je končano, daj skodelici na krožnik in postrezi z narezanim avokadom, soljo in poprom.

Kot polnilo lahko namesto špinače in feta sira uporabiš tudi gobe, čebulo, papriko, mozzarello itd.  

Šampinjoni portobello z rukolo in paradižnikom

Šampinjoni so nizkokalorično živilo, tako da po tem obroku zagotovo ne boš imela slabe vesti! ;)

Sestavine:

  • 4 veliki "klobuki" šampinjonov (ali več manjših)
  • rukola
  • 4 žlice masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • sol in poper
  • 1 velik paradižnik
  • parmezan
  • marinara po želji
  • ½ limone

Vsebino "klobuka" šampinjona izdolbi z žlico. Zmiksaj rukolo in česen ter dodaj maslo, limonin sok, malo soli in popra ter olivno olje. Ponovno zmiksaj. Nato to enakomerno porazdeli na notranjo stran šampinjona, dodaj malo marinare in rezino paradižnika. Posipaj s parmezanom in peci 10–12 minut na 200 stopinj.

Polnjene rdeče paprike

Polnjene rdeče paprike malo drugače: brez riža, a vseeno izjemno okusne.

Sestavine:

  • 4 velike rdeče paprike
  • 300g mlete govedine
  • 100 g mlete svinjine
  • 1 srednje velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici
  • ½ žlice česna v prahu
  • 2 žlici goveje jušne osnove
  • poper in sol
  • zeliščna sol
  • en paradižnik
  • skodelica gob (šampinjonov)
  • skodelica naribanega sira
  • mlada čebulica
  • vroča voda

Pečico predhodno segrej na 120 stopinj. Izdolbi paprike in v vroči posodi prepraži mleto govedino, svinjino, narezano čebulo in česen dokler ne porjavi. Dodaj jušno osnovo in po okusu česen v prahu, sol poper in zeliščno sol. Vse skupaj premešaj in dodaj še narezan paradižnik, narezane gobe in sir. Mešaj tako dolgo, dokler se sir ne stopi in odstrani z ognja.

Zmešaj vročo vodo s preostalo jušno osnovo ter razmaži po dnu pekača. Napolni rdeče paprike s pripravljeno maso in jih postavi na pekač. Pokrij s folijo in peci 35 minut. Potem odstrani folijo in z žlico prelij tekočino preko paprik ter ponovno pokrij in peci še 10 minut.

Polnjene piščančje prsi s sirom in slanino, ovite v pršut

Mmm, se tudi tebi že cedijo sline?

Sestavine:

  • 2 veliki piščančji prsi brez kosti in kože
  • kravji beli sir z zelišči (Boursin)
  • 4 rezine tanko narezane slanine
  • 4 rezine pršuta
  • ½ limone
  • sol in poper
  • nekaj žlic kokošje jušne osnove
  • 10 češnjevih paradižnikov

Pečico predhodno segrej na 190 stopinj in z oljem na tanko premaži pekač. Nadevaj piščančje prsi s sirom in slanino ter ovij z rezinami pršuta ter položi na pekač. Začini z limoninim sokom, soljo in poprom. Na dno daj še kokošjo jušno osnovo in češnjeve paradižnike. Peci 55 minut na srednji temperaturi. Pazi, da vsakih 15 minut s tekočino na dnu preliješ prsa, da se ne izsušijo. Postrezi z zelenjavo po želji.

Ti zdravi in okusni recepti bodo potešili tvojo lakoto, hkrati pa te ne bodo omejevali na poti do tvojega cilja! 

VIR: shape.com

Preberi še: Kosilo na hitr'co: 5 zdravih solatnih krožnikov za poletno osvežitev

Priporočamo tudi: Sladkanje brez slabe vesti: zdrava osvežilna spomladanska tortica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri