Unikatne ročno poslikane modne linije ZDSLU

V ZDSLU so pripravili projekt 'Predstavitev unikatne ročno poslikane modne linije ZDSLU', s katerim želijo povezati kreativno industrijo z visoko umetnostjo.

13. 11. 2014

Kreativne industrije spodbujajo raziskovalni moment in željo umetnikov po novo zastavljenih konceptualnih pristopih in jih razumemo kot enega ključnih dejavnikov današnjega družbenega razvoja.

Z lastno modno linijo pa ZDSLU vstopa v polje mode in oblačil, ki niso zgolj uporabni predmeti, ampak so predvsem umetniški artefakti, poslikane površine sedmih vrhunskih likovnih umetnikov, ki so se vsak na svoj način spopadli z oblačili, dekorativnimi elementi in modnimi dodatki. Tako nastali umetniški produkti so oblikovani po sodobnih modnih standardih in njihov namen je, da v pred decembrskem času širšim javnostim predstavijo kvalitetno umetniško zasnovano garderobo in visoko modo, ki je namenjena dvigu kvalitete življenja. S svojo individualno ustvarjalnostjo in s svojim talentom so njihovi umetniki pokazali različnost pri barvnih kombinacijah in pri formi, saj sleherno oblačilo nosi prepoznavni pečat posameznega avtorja.

Na predstavitvi bodo med drugim spregovorili tudi o razmišljanju in počutju avtorjev ob sodelovanju pri projektu in o današnji družbi ter njenem odnosu do oblačenja. Ali obleka resnično dela človeka?

Kdaj in kje?

Predstavitev unikatne ročno poslikane modne linije Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov bo v sredo, 19. novembra, ob 19. uri v Atriju ZRC, Novi trg 2, Ljubljana.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri