Pa veš, koliko kosov oblačil (na sezono) zares potrebuješ?

Si predstavljaš, da bi v tvoji omari viselo zgolj 10 ključnih kosov? Da se ti ne bi bilo treba več spraševati, kaj obleči, ker bi se vsak zgornji del odlično dopolnjeval z vsakim spodnjim delom? In da bi bila vsak dan videti super stajliš v blagovnih znamkah, ki ne škodujejo okolju? Nemogoče, praviš? Pa ni.

Pa veš, koliko kosov oblačil (na sezono) zares potrebuješ? (foto: Daria A) Daria A
11. 9. 2019

Daria Andronescu je mlada podjetnica, ki ji je uspelo najti formulo za uresničenje te nemogoče misije. Večletne izkušnje na področju stiliranja in svetovanja o osebnem slogu so jo privedle do izgradnje koncepta Wonder Wardrobe.

Gre za koncept oblačilnice, kjer se vsi kosi med seboj ujemajo in dopolnjujejo (v ang. se pogosto uporablja besedna zveza interchangeable wardrobe). V svojih spletnih tečajih predaja znanje o analizi osebnega sloga, pravilnem kombiniranju barv, informacije o materialih in še mnogo drugih lekcij, ki te korak za korakom vodijo do znanja, ki ti omogoča, da si sestaviš svojo popolno omaro.

Točno število kosov, ki naj bi jih na sezono imela v omari, je odvisno od tvojega življenjskega sloga in potreb – po preoblačenju, seveda. Končna številka je, ko upoštevaš preprosto pravilo, da se vsi kosi med seboj ujemajo, lahko presenetljivo nizka.

Učna ura trendi matematike

Daria je, posebej za to številko Cosmopolitana, pripravila trendi kolekcijo za prehodno sezono iz etičnih blagovnih znamk.

Vsota vseh kosov oblačil = 8

Vsota vseh dodatkov = 3 (dva para obutve + torbica)

Vsota vseh stajlingov = 13 (to število se, če se poigraš s plastenjem, z lahkoto poveča)

Z zgolj osmimi kosi oblačil, ki se med seboj ujemajo, lahko narediš (najmanj) 13 stajlingov. Če vsakega od teh stajlingov oblečeš dvakrat, je mesec dni že skoraj naokrog.

Teorija: Zgolj en dodatni kos, ki se (obvezno!) dopolnjuje z vsemi drugimi, pomeni, da končno število možnih stajlingov povečaš za najmanj štiri.

Praksa: Par modrih kavbojk lahko kombiniraš z vsakim od zgornjih delov, ki jih hraniš v omari, hkrati pa imaš zaradi tega na voljo štiri nove stajlinge.

Za revijo Cosmopolitan pripravila: Nina Vidrih,

Fotografije: Osebni Arhiv

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri