Dela študentov oblikovanja tekstilij in oblačil na razstavi!

Vabljena si na odprtje razstave MANUAL, ki bo v četrtek, 3. oktobra 2013, ob 18. uri, v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova.

27. 9. 2013

Razstava bo prikazala delo študentov oblikovanja tekstilij in oblačil NTF, Oddelka za tekstilstvo Univerze v Ljubljani v sodelovanju s kovaškim mojstrom Miho Krištofom ter idrijskimi klekljaricami: Vero Velikajne, Miro Guzelj, Anico Uršič,  Mileno Kalan.

Delo študentov oblikovanja je najbolj učinkovito, če ima možnost izvedbe v praksi. V zadnjih letih so se ideje študentov udejanjale v sodelovanju z izjemnimi slovenskimi mojstri umetnostne obrti. Z idrijskimi klekljaricami so se na osnovi tradicionalnih čipk razvile sodobne klekljane čipke. V kovaški delavnici je sukanec zamenjala robustna kovana železna črta, ki velikokrat riše klekljani čipki podobne ornamente. Je združitev moškega principa, magičnosti oblikovanja razžarjenega železa, z ženskim principom, rahločutnostjo klekljane čipkaste strukture.

Razstava bo na ogled do 16. oktobra 2013!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri