Zakaj imajo nekatere ženske več celulita kot druge?

Raziskave, ki so pod drobnogled vzele ženske po vsem svetu in iz narazličnejših kultur, so pokazale, da je celulit težava žensk, ki živijo v industrijski družbi.

1. 6. 2013

Kakšen bi lahko bil razlog za to?

Ženske, ki ne živijo v industrijski družbi, se prehranjujejo s hrano, ki jo same pridelajo, torej je ekološka, in se veliko bolj gibljejo. Medtem ko se ženska v industrijski družbi zjutraj zbudi in stopi samo do hladilnika. Ženske v državah v razvoju hodijo k reki in nekajkrat na dan prinašajo vodo, medtem ko ženske v razvitem svetu tega naravnega gibanja sploh ne poznajo več.

Strokovnjaki so poleg spremenjenega režima prehrane in premalo gibanja našli še enega od krivcev za pojav, ki ga naše stare mame praktično še niso poznale v obliki, v kakršni ga poznamo ženske danes. In ta razlog je:

  • vse več žensk nosi spodnje perilo z elastiko.

Ko slečeš spodnjice, opazuj, kakšne črte ostanejo na koži – vse to so blokade krvnega obtoka. Tudi nogavice ti ne delajo usluge. Celulit ni bil težava, vse dokler se v sedemdesetih letih ni začelo nositi spodnje perilo, ki ni bilo več videti kot pižama. V dvajsetih letih so na primer ženske nosile daljša krila in spodnje perilo je bilo bolj svobodno. Ena od značilnosti pomarančne kože pa je zagotovo ta, da nastane tam, kjer ni dobre prekrvavitve.

Sicer pa si o vsem, kar te je kadarkoli zanimalo o celulitu - od tega, ali ga poznajo tudi moški in o tem, ali zaradi njega lahko trpijo že najstnice - preberi na spletni povezavi Ali celulit sploh čemu koristi?

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri