Naj te opazijo

Ne zamudi priložnosti za napredovanje.

25. 11. 2009

Kaj moraš početi, da te bodo nadrejeni opazili v pravem času?

Daj vedeti, a diplomatsko

Šef ne ve, da si želiš napredovati, ker ima polno glavo svojih obveznosti. Zato mu občasno daj vedeti, da si želiš stopiti stopničko višje.


Predlog: To lahko storiš tako, da se z njim dogovoriš za individualen sestanek in mu enostavno poveš, da se trudiš za podjetje in da si želiš v prihodnje imeti še kakšno bolj odgovorno delo, kot ga imaš zdaj – pred njim nikar ne skrivaj svojih ciljev, ki bi jih rada dosegla.

Prijateljstvo je potencialna ovira

Če si se na delovnem mestu spoprijateljila s sodelavko, zdaj pa se obe potegujeta za bolje plačano delovno mesto, ne pričakuj, da ti ga bo odstopila. Bodi pozorna, da ti ne bo slučajno zarila noža v hrbet samo zato, da bi sebe predstavila v lepši luči. Ne pozabi, da je na prvem mestu tvoje preživetje, prijateljstva in posla namreč ni najbolje mešati v istem loncu.


Predlog: Bodi prijazna do vseh in ne spletaj trdnih prijateljstev na delovnem mestu, če ne bi bila rada v prihodnje razočarana nad nizko moralo ljudi.

Naj se govori, a ne samo o delu

To, da si marljiva delavka, ti ne zagotavlja napredovanja. Napredovanje ti bo zagotovilo, če bodo ljudje o tebi tudi govorili.


Predlog: To lahko dosežeš na primer na zelo prijeten način. Za uspešno speljan projekt se nagradi z novim kostimom ali si kupi nov telefon, dlančnik, računalnik … glej, da boš v primeru, ko te kdo vpraša, za kakšno priložnost si si to privoščila, razložila, da je to nagrada za uspešno opravljeno delo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri