Moja sanjska služba

Eden izmed ključnih in najzahtevnejših prehodov je prehod iz šolanja v svet dela. Obdobje mladosti se podaljšuje in mladi se vse kasneje ekonomsko osamosvajajo.

1. 3. 2010

To so dejstva, ki jih je dobro poznati, ko načrtuješ svojo pot in razmišljaš o svoji sanjski službi.

Bodi pripravljena na izzive

Danes so za uspešno samostojno življenje ključne naslednje tri kompetence:

  • ustvarjalna inovativnost (sposobnost razmišljanja o idejah in znanje o tem,  kako ideje uresničiti)
  • učenje učenja (ker smo v obdobju vseživljenjskega učenja je potrebno vedeti, kako se najlažje in najhitreje učimo, znati moramo svoje učenje načrtovati)
  • aktivno vključevanje v družbo (preko različnih dejavnosti, kot so volitve, prostovoljno delo, družbeno odgovorni projekti, lahko prispevaš k boljši družbi).

Načrtuj že v času mature

Ko se odločaš, kam po končanem šolanju je dobro vedeti po katerih poklicih je zdaj povpraševanje in se hkrati zavedati, da prihodnost prinaša nove poklice in nove priložnosti.

Idealno je, da lahko svoje zmožnosti in želje uskladiš s priložnostmi, ki ti jih daje okolje, ti še polaga na srce Ksenja Perko, www.tipovej.org.

In ker na cosmo maturi prav ta teden poteka tedenski izziv, v katerem bo naših deset maturantk preverilo, kako se njihove srčne želje, možnosti in priložnosti prekrivajo, pa tudi povsem konkretno: kakšno je trenutno dejansko povpraševanje po poklicih, za katere študij se prav te dni odločajo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri