Kaj nas menedžerji lahko naučijo o etiki?

Aktualna debata o etiki je tokrat na oder privabila štiri zanimive govorce. Kaj so povedali?

Blazno resno o etiki (foto: Aleš Pavletič) Aleš Pavletič
30. 8. 2013

Pod naslovom 4x10 minut iskreno o etiki, so se v organizaciji Združenja Manager, Sekcije mladih managerjev, štirje govorci razgovorili o etiki. Besede razuma in kritike so podali Toni Balažič, predsednik uprave Skupine Mercator, odvetnica Nina Zidar Klemenčič, psihoterapevt Viljem Ščuka in urednica 24ur Špela Šipek.

Nina Zidar Klemenečič
Nina Zidar Klemenčič Foto: Aleš Pavletič

"Menedžer, ki predava o etiki, je tako, kot če bi vam gobavec dajal nasvete za nego obraza," je Toni Balažič duhovito razvil citat komika Robina Williamsa.

V zavedanju, da se morajo mladi menedžerji učiti na slabih praksah preteklosti, zato je odgovornost menedžerjev tematika, ki jo je potrebno večkrat obravnavati. "Ni nam vseeno," pravijo mladi menedžerji. Kaj pa pravijo tisti, ki jim je že uspelo?

Kliknite tule in si preberite, kaj so povedali Toni Balažič, odvetnica Nina Zidar Klemenčič, psihoterapevt Viljem Ščuka in urednica Špela Šipek.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri