Hitri recepti za službena kosila

Kaj vzeti v službo, če za razmišljanje o hrani nimaš časa?

26. 9. 2013

Cosmo ustvarjalke so ti v oktobrski številki revije zaupale svoje najljubše jedilnike in recepte zanje, piko na i pa je z zdravimi in slastnimi namigi dodala še nutricistka Karla Klander.

Če ti še vedno ni dovolj idej, poskusi ta dva hitra, slastna in zdrava Karlina recepta, ki ju bodo hotele poznati še sodelavke, ko bodo poskusile dobrote iz tvoje posodice.

Ratatouille z rižem

Sestavine: 1 manjši jajčevec, 1 manjša bučka, ½ rdeče paprike, 2 majhna paradižnika, ½ čebule, česen, olivno olje, provansalske začimbe, 1 skodelica rjavega riža

Navodila: Na olivnem olju podušimo čebulo in česen. Dodamo na kocke narezan jajčevec, bučko in papriko, ter dušimo par minut. Dodamo še na koščke narezan paradižnik in zelenjavo pri nizki temperaturi dušimo še toliko časa, da ostane nekoliko hrustljava.  Jed začinimo z zeliščno soljo in provansalskimi začimbami. Kot prilogo posebej skuhamo rjavi riž.

Krepka solata

Sestavine: ½ manjše glave zelene solate po izbiri, 6 češnjevih paradižnikov, 1/3 avokada, 1 manjša pest kalčkov po izbiri, 1/3 skodelice kuhanega fižola

Navodila: Sveže sestavine narežemo in premešamo v skledi. Dodamo fižol in začinimo s prelivom po lastnem okusu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri