2019 Promocijsko sporočilo

Iščeš prvo zaposlitev? Potem preveri 5 neprecenljivih nasvetov, kako do nje…

17. 4. 2019
Iščeš prvo zaposlitev? Potem preveri 5 neprecenljivih nasvetov, kako do nje…

Redkim srečnežem prva zaposlitev »pade kar v naročje«. Večina se po končanem študiju poda na pot aktivnega iskanje dela, ki pa je danes zelo velik izziv. Spopadeš se s prvo zavrnitvijo, slabšimi pogoji dela, nižjim plačilom itd., in da boš lažje premagovala izzive, preberi teh 5 top nasvetov.

1. Osredotoči se na pridobivanje novih izkušenj in znanj

Ugotovili smo že, da te sanjska služba žal ne bo čakala za naslednjim ovinkom in treba bo vložiti kar nekaj truda. S tem ni nič narobe, je popolnoma normalno, saj še nimaš izkušenj in potrebnih znanj. Zelo zelo zelo redki so tisti, ki službo, enakovredno stopnji izobrazbe, dobijo takoj, ko diplomirajo.

Bolje bo, če se boš osredotočila na delo, ki ti bo prineslo prve delovne izkušnje. Če si npr. želiš zaposlitve na področju marketinga, potem za začetek poišči bolj preprosto delo v podjetju, ki deluje na tem področju. Ni pomembno, če boš na začetku opravljala lažja administrativna dela, se oglašala na telefonske klice, pomembno je, da boš delo dobro opravila in z dobro opravljenim delom se ti bo povečala možnost, da te bodo v podjetju opazili. Vedno, ampak res vedno, se potrudi po najboljših močeh in pokaži, da si dela zares močno želiš.

2. Pomagaj si s PAZI TO!

Pazi to je projekt, pod okriljem Zavarovalnice Triglav, ki nagovarja mlade - študente ter iskalce prve zaposlitve. Zavarovalnica Triglav se želi približati mladim skozi različne platforme, zato v središče postavlja mladim prijazne ter zanimive teme (študentske nasvete, kreativne delavnice in kot potencialni delodajalec možnosti študentskega dela in strokovnih praks). Z njimi se lahko povežeš preko Instagrama (@pazito) in spremljaš njihove neprecenljive nasvete, ki ti bodo zagotovo koristili pri iskanju dela in ti priskočili na pomoč, ko se boš znašla v dilemi.

Prav tako lahko slediš projektu Huda izkušnja, s katerim ti Zavarovalnica Triglav nudi možnost, da pobližje spoznaš delovanje zavarovalnice ter se preizkusiš na različnih področjih. V  preteklosti so tako mladi že imeli možnost, da dobijo vpogled v zakulisje organizacije dogodkov, kot sta Triglav tek in Planica. Spoznali so se tudi s področji videoprodukcije, fotografije, družabnih omrežji in promocije in pridobivali neprecenljive izkušnje ob vodstvu strokovnih mentorjev s teh področij. Neverjetno, kajneda?

3. Ne obremenjuj se s časom

Iskanje zaposlitve lahko traja dlje časa, sploh, če iščeš svojo prvo zaposlitev. Vzemi v zakup, da je običajno potreben čas in se ne obremenjuj s tem, koliko časa bo še trajalo. Vsekakor pa ne odnehaj! Pomembno je, da si ves čas aktivna iskalka, da iščeš na spletu, brskaš po revijah, sprašuješ prijatelje in znance in zavedaj se, da če si dela želiš, ga boš tudi našla.

4. Zavrnitev je del procesa

Skoraj vsak, ki je iskal službo, se je soočil tudi z zavrnitvijo. Morda boš imela celo občutek, da si potencialne delodajalce izjemno navdušila in nikakor ne boš razumela, zakaj nisi bila izbrana prav ti. Nikoli ne veš, kaj je v ozadju. Pomembno je, da se z zavrnitvijo ne obremenjuješ preveč ali jo jemlješ osebno - je del procesa iskanja zaposlitve. Morda ti je potencialni delodajalec naredil celo uslugo in te čaka nekaj bolj primernega. Torej, če te doleti zavrnitev, se ne obremenjuj in pojdi pozitivno naravnana naprej.

5. Naj ne bo zaslužek (že na začetku) tvoje vodilo

Seveda je pomembno, da si za svoje delo primerno plačana, vendar naj ne bo denar, že takoj na začetku, tvoja prioriteta. Osredotoči se predvsem na pridobivanje prvih izkušenj in znanj, kajti z njimi bo rasla tudi tvoja vrednost na trgu dela in tako boš lahko postopoma konkurirala tudi za bolje plačana delovna mesta. Z več znanji in izkušnjami, ki jih tvoje sanjsko podjetje išče, boš lahko višje postavila tudi svojo ceno.

 

 

 

 

Projekt podpirajo: