Zakaj je zavarovanje pomembno, ko tečeš v množici 36.000 ljudi?

7. 6. 2018
Zakaj je zavarovanje pomembno, ko tečeš v množici 36.000 ljudi? (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Kot navdušena tekačica sem se letos prvič odločila, da v del potovanja vključim tudi enega večjih mednarodnih tekaških dogodkov –  maratonski vikend v Edinburgu, kjer sem se udeležila polmaratona. 

Najbrž se sprašuješ, zakaj mi je bilo tega na dopustu sploh treba, če bi lahko zgolj poležavala po parkih, zraven pa še tu in tam skočila na kakšen okoliški hribček. A zame je to velik del zabave in je bil v bistvu tudi najboljši del dopusta.

27. maj se je na koledarju pokazal zelo hitro in tako me je jutranja budilka opomnila, da je končno čas, da obujem tekaške copate in v tekaškem koraku raziskujem eno najlepših evropskih mest.

Glas v zvočnikih nas je ves čas pred štartom opozarjal, da smo del tekaške množice, ki je tisti vikend štela kar 36 tisoč ljudi – že v teh besedah seveda kot tekač vidiš spoštovanje in čast, da lahko sodeluješ na nečem tako velikem, hkrati pa se zaveš, da s tako veliko množico na nekaterih ozkih ulicah (sploh v gneči takoj po štartu) lahko pridejo tudi težave in se zelo hitro spotakneš oziroma tako ali drugače poškoduješ.

Zato ne pozabi, da je pri vsakem potovanju v tujino – sploh če se tam kakorkoli ukvarjaš s športom – izredno pomembna izbira pravega zavarovanja.

Ne zanašaj se na to, da si nedotakljiva in se ti ne more zgoditi nič, ker se lahko močno motiš.

Sama sem si varen tekaški korak na Škotskem omogočila s pomočjo Zavarovalnice Triglav, kjer turistično zavarovanje skleneš v zgolj nekaj korakih prek spleta, kjerkoli in kadarkoli. S tem se izogneš nepotrebnemu čakanju v vrstah in vse skupaj urediš čisto mimogrede v nekaj minutah.

AMPAK NE POZABI!! Če greš na športno tekmovanje v tujino moraš pri sklenitvi označiti, da si aktivna športnica, saj ti v nasprotnem primeru turistično zavarovanje ne bo krilo poškodb, ki se ti lahko pripetijo na tekmovanju.

Poleg tega, da je preprosto in hitro, pa je hkrati tudi prijazno študentskemu žepu.

Te že kaj srbijo pete, da tudi sama preklikaš različne tekaške dogodke pri nas in v tujini? Tudi mene že mikajo naslednji, večji izzivi. Čez poletje se bom pripravljala na 7. Triglav tek, na katerem rada tečem vsako leto, predvsem me navdušuje fascinantna narava, ki jo lahko spremljam ob trasi. Pa še čisto hud Instagram profil Triglav tek imajo. ;)

Ampak ne glede na izbiro izziva doma ali v tujini - nikakor ne pozabi na zavarovanje!

Fotografije: Osebni arhiv

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"

Projekt podpirajo: