5 nasvetov za super vikend

11. 5. 2018
5 nasvetov za super vikend

Jaz se vikenda, ki je pred vrati, že neizmerno veselim. Malce oddiha po napornem tednu vedno pride prav!

Predstavljam ti 5 stvari, brez katerih si tega vikenda ne predstavljam:

1. Po jutru se dan pozna.

Meni najljubši del dneva je jutro. Pa ne zato, ker posebno rada poslušam petje petelinov, ampak zaradi zajtrka. Zgodaj zjutraj si bom torej privoščila bogat zajtrk: kruh z avokadom in poširana jajčka.

2. Energija

Če si ena tistih, ki zjutraj potrebuje vsaj dve skodelici kave, imam zate rešitev. Popij velik kozarec vode in guarano. Kaj je guarana? Super skrivnost Južne Amerike, ki te do 5 ur oskrbuje z energijo, po tem času pa ne boš čutila tistega tipičnega upada energije, ki se navadno zgodi po pitju kave. Ni za kaj!

3. Obleka naredi človeka

Vikend je čas, da si ti-ti. Obleci torej tisto, v čemer se počutiš najudobneje. Pusti salonarje, težko torbo ali poslovno obleko za ponedeljek.

4. "Za prijatelje si je treba čas vzet"

Meni vsakdanje obveznosti vzamejo ogromno časa, zato včasih na prijatelje kar malo pozabim. Vikend je torej čas, ko lahko prijateljico povabiš na sladoled ali sprehod v bližnji park.

5. In navsezadnje sproščanje

Pravzaprav se ta točka navezuje na tretjo. Lahko si privoščiš pravo sproščanje v salonu ali termah. Če pa si takšna kot jaz in ti že trenutek zase pomeni veliko, si vzemi čas zase, obleci tisto, kar želiš in se s knjigo odpravi pod eno izmed zelenih krošenj dreves. Zelena barva pomirja, zvok narave pa še bolj.

Pa lep vikend!

P.S. Ni se ti treba držati vseh nasvetov zgolj ob vikendih. Zapomni si, da si najbolj pomembna ti. Če se ti zdi, da se utapljaš v obveznostih, si vzemi trenutek zase in zadiiiiiiiihaj. Potem pa le srečno naprej!

Fotografija: Pexels in osebni arhiv

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"

Projekt podpirajo: