4 TOP lokacije za idealen vikend pobeg

18. 5. 2018
4 TOP lokacije za idealen vikend pobeg (foto: Unsplash Daniel Olah)
Unsplash Daniel Olah

Ravnokar sedim na avtobusu in načrtujem svoj pomladni oddih. Se ti ne zdi, da ti dnevi ponujajo odlično priložnost za skok v tujino ali pa “sločitnice” (angleško staycations), kar pomeni, da raziščeš našo prečudovito Slovenijo?

Spodaj lahko vidiš 4 destinacije za katere menim, da so perfektne za vikend pobeg:

1. Budimpešta

Mesto, ki je približno šest ur vožnje oddaljeno od Ljubljane, je že dolgo na seznamu krajev, ki jih želim obiskati. Kakšna pričakovanja imam za naslednje štiri dni? Pričakujem predvsem obilo odlične hrane, izredne arhitekture, nekaj zgodovine in malo večerne zabave. Še nekaj ur in sanje lahko postanejo resničnost!

2. Velika planina

Če se želiš malce oddaljiti od mestnega vrveža in preživeti počitnice s svojimi prijatelji, je Velika planina kot nalašč zate. Čez dan se lahko potepate po okolici, zvečer pa se zabavate ob družabnih igrah. Se še spomniš iger Človek ne jezi se, Enka, Activity in tarok? Čas je, da ugotoviš, kako poraz prenašajo tvoji prijatelji in koliko domišljije premorete vsi skupaj!

TEST: Preveri kakšna vrsta popotnice si

Če te zanima, kakšna popotnica si in katera vrsta počitnic ti najbolj ustreza, s testom preveri, ali si po duši bolj pustolovka ali si raje na varni strani.

3. Rovinj

Če imaš morje tako rada, da ne moreš več čakati do poletja, se lahko odpraviš na Hrvaško. Lahko se zapelješ vse do Splita, Dubrovnika in Lošinja ali pa čas, ki bi ga sicer namenila vožnji, že preživiš na plaži v Rovinju - s sladoledom in novim Cosmopolitanom v roki, seveda.

4. Porto 

Če želiš nekaj bolj aktivnega in razburljivega ali se naučiti česa novega, obišči Porto. Portugalska je še vedno zelo ugodna destinacija z nešteto kilometri plaž, ki so polne surferjev. V bližini prisrčnega Porta je desetine surf kampov, kjer se lahko tudi ti in prijatelji naučite tega zabavnega športa. Vsekakor se lahko kopaš v soncu, a ne pozabi, da je Atlantik še precej mrzel!

Novo na Metroplay: Alya o trenutkih, ki so jo izoblikovali, odraščanju in ljubezni do mnogih stvari v življenju

Projekt podpirajo: