Prvega ne pozabiš nikoli

14. 4. 2018
Prvega ne pozabiš nikoli

Prebijam led, orjem ledino, skačem v neznano in pišem prvo objavo. Kje začeti … Ugotavljam, da se človeku ne zvrti le od višine, ampak kdaj pa kdaj vrtoglavica nastopi tudi zaradi poplave novih informacij, obrazov, imen in zadolžitev, posledično tudi idej ter misli. Kdo? Kje? Kam? In predvsem … A bo šlo?

Prvi teden je hektično zdivjal mimo, sodelavci v založništvu pa mi samo kimajo, češ da to ni še nič in divje šele prihaja. Med pomembnejše nauke tega tedna zagotovo sodi ugotovitev, da predvidljivost nima skupnih točk z novinarstvom in se moraš v tem svetu hitro naučiti plavati, če nočeš potoniti. Začetki so torej obetavni. Ampak sem pripravljena. Born to play wild. Zlasti ob ekipi, ki jo imam. Pet deklet, eno srce.

Spoznanje, da bo za premagovanje izzivov potreben močan timski duh, nas je vse spreletelo približno ob istem času. In hvala višjim silam, da smo se zares takoj super ujele. Ključno prelomnico pri tem je igralo skupno fotografiranje, pri katerem smo sodelovale že kar drugi dan našega pripravništva. Smeha je bilo veliko in delo je bilo super opravljeno. Work hard, play hard. Skupaj tako delujemo odlično, čeprav so med nami jasne razlike v izobrazbi, funkciji na uredništvu in zanimanjih. Izzivov se lotevamo skupinsko in jih zato uspešno opravimo. #GIRLPOWER

In kako naprej? Internet pravi, da lahko punca, oborožena z dobro maskaro in veliko skodelico kave doseže vse. Moje bojne barve so vedno na svojem mestu, kava pa je vsekakor moje stalno skrito orožje, tako da nov teden, pozor, pripravljena sem!
Kar se tiče bloga, pa drži. Prvega ne pozabiš nikoli!

In ker vsaka resna pripravnica svoje delo vedno opravlja ob hudi glasbi, prilagam svojo #hudoplaylisto:

1. Lorde - Glory and Gore

2. Manu Chao & Jane Birkin - Te souviens-tu?

3. Louis Berry - Stumbling

4. LINES - Lockdown

5. Theo Lawrence & The Hearts - All Along 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord

Projekt podpirajo: