Začne se na začetku - moj prvi delovni dan

8. 4. 2017

Končno je mimo naš prvi sestanek in začetni briefing, kjer so nam na hitro razložili, kakšni bodo naši projekti in naloge. Sedaj pa je čas, da zavihamo rokave in se podamo v neznano.

Praksa, kilometrina, avtomatizem.

Vem, da sem se šolala za fotografa, pa vendar so izkušnje tiste, ki te naredijo profesionalca.

Roko na srce, danes je že vsak fotograf, bodisi insta-fotograf ali pa zgolj nekdo, ki pritisne na sprožilec. Sama priznam, da me to včasih kar malo jezi. Pa vendar, tudi šola fotografije na koncu ne velja kaj dosti, če nimaš izkušenj.

Na mojem prvem ''terenskem dnevu'' sem bila asistentka. Šlo je za fotografiranje voditeljice šova Ljubezen po domače, Tanjo Postružnik Koren. Moram priznati, da me je njena prijaznost in izjemna gostoljubnost povsem presenetila. To je dokaz, da niso vsi estradniki dive.

Naša baza je bila kar pri Tanji doma, saj sta jo tako lahko vizažistka in stilistka v miru uredili in pripravili na fotografiranje. Kakšen luksuz! Po navadi se tem stvarem streže zelo po ''kavbojsko'', torej preoblačenje na terenu.

Lokacija, lokacija in še enkrat lokacija.

Čas je, da se odpravimo na lokacijo, ki jo je v tem času pridno iskal moj mentor. Okolica parka Tivoli je v tem spomladanskem času idealno mesto, saj je obdano z rožami in cvetočimi drevesi, ki na fotografiji ustvarijo tisto pravo pomladno, žareče vzdušje.

Ker je bila to moja prva naloga, sem bila tokrat zgolj asistent, vendar tudi ta naziv ni zanemarljiv, saj se tako lahko marsikaj naučiš. Opazuj, poslušaj, sprašuj.

Ker je bilo vreme brez oblačka in sonce že precej visoko, sem poprijela za odbojnik, ki nam je tokrat služil kot senčnik in pridno lovila sončne žarke. Če jih rada lovim v prostem času, jih bom pa še med delom! 

Fotografiranje je potekalo brez zapletov in neverjetno hitro. Še en dokaz tega, da je praksa tista, ki te naredi zares dobrega.

Torej ogrevanje je že za mano, sedaj pa me iskreno zanima kaj vse me še čaka. Jah…tole bo še zanimivo! 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord

Projekt podpirajo: