Prva novinarska izkušnja: Na kosilu z Damjanom Murkom v ljudski kuhinji Pod strehco

12. 4. 2017
Prva novinarska izkušnja: Na kosilu z Damjanom Murkom v ljudski kuhinji Pod strehco (foto: Tamara Bastarda)
Tamara Bastarda

»Boš šla z nami do ljudske kuhinje Pod strehco? Pride Damjan Murko in bomo naredili kratek intervju ter posneli par klipov za video?«

Tako se je uradno pričel moj Hud job in moj prvi uradni intervju z medijsko prepoznavno osebo. #živčna

Z ekipo spletnega portala Govori.se sem se prejšnji teden podala na Zaloško cesto 42, kjer se nahaja ljudska kuhinja Pod strehco. Gre za Humanitarni zavod, ki socialno ogroženim posameznikom nudi polnovreden topel obrok.

Pred samim obiskom sploh nisem vedela, da tak zavod obstaja, še bolj pa me je presenetilo dejstvo, da s svojim delovanjem omogočajo topel obrok več kot 800 posameznikom, ki so trenutno vpisani v bazo.

K obisku želijo spodbuditi tudi širšo javnost, saj zunanji gostje s plačilom svojega kosila (cena: 3 EUR), omogočijo topel obrok še eni osebi v stiski. V ta namen so k sodelovanju povabili več medijsko prepoznavnih osebnosti, z željo po razbijanju stereotipov, da je ljudska kuhinja namenjena le skupini socialno ogroženih in da so jedi, ki jih nudijo slabše kvalitete.

Tako je na obisk prišel tudi Damjan Murko, ki se je tisti dan pridružil ekipi zavoda Pod strehco.

Sedaj pa vas verjetno zanimajo vse sočne podrobnosti, kajne?

1. Lahko vam zaupam, da se je Damjan vsake zastavljene naloge lotil precej uspešno, z nasmehom na obrazu in zabavnimi opazkami. Začel je s pomivanjem posode, pripravljal in serviral je jedi, skuhal je kavo, slednje bi tudi najraje počel, če bi moral delati v restavraciji. 

2. Doma ne kuha pogosto, saj ima to srečo, da je njegova žena zelo spretna v kuhinji. 

3. Presenetilo me je dejstvo, da kljub temu da velja za velikega zabavljača in človeka, ki se zna pošaliti tudi na svoj račun, v pogovoru ostaja pristen. Glede na dogajanje dneva bi rekla, da ima srce na pravem mestu, saj se zaveda, da imajo javne osebe možnost (in po njegovih besedah tudi dolžnost) pomagati ljudem v stiski. 

4. Skupaj z Damjanom smo si iz dnevnega menija privoščili puranji zrezek ter zdrobov narastek z zelenjavo.Zdrobov narastek z zelenjavo in puranji zrezek

5. Ob koncu Tamara ni mogla iz svoje kože (vendar prisežem, da je vse še zmeraj potekalo profesionalno) in je v svojo galerijo na telefonu dodala selfie z Damjanom Murkom.

Ni kaj, moj job je res Hud. :)

Oglej si še video z našega druženja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol

Projekt podpirajo: