Detox predala z modrčki

13. 6. 2017
Detox predala z modrčki (foto: Urša Satler)
Urša Satler

Spomladansko čiščenje omare se je pri meni zavleklo v začetek poletja. Zadnjo potrebno brco, da se lotim čiščenja, sem prejela med obiskom prodajalne Lisca. Zgodilo se je namreč tole …

Hudjobovke smo v Lisci iskale nasvete za pravilno izbiro modrčka, kar velikemu odstotku ženske populacije povzroča številne nevšečnosti. Izvedele smo, kako pravilno izmeriš obseg telesa, na podlagi česar potem izbereš pravo velikost košarice. Prav tako smo dobile informacije v povezavi z izbiro modrčka glede na tvoj stajling in različne priložnosti. Najbolj pomemben nasvet, ki smo ga tisti dan prejele, pa je dejstvo, da velikost modrčka ne ostaja ves čas enaka. Žensko telo se spreminja, kar je lahko posledica hujšanja, nosečnosti in še številnih drugih dejavnikov. Napaka, ki jo veliko žensk stori pri kupovanju modrčka je namreč ravno ta, da vse življenje kupujejo enako velikost.

Že v trgovini sem se v mislih sprehodila po svoji zbirki modrčkov in začela premišljevati, kdaj sem jo nazadnje pregledala. Odločila sem se, da se med vikendom lotim generalnega čiščenja omare. Najprej oblačila, na koncu pa sem odprla še predal z modrčki in vsebino stresla na posteljo.

Pred mano je ležalo 18 različnih modrčkov – belih, pisanih, z naramnicami, brez naramnic in lotila sem se pregledovanja. Najprej sem izločila tiste, ki so imeli vidne napake: natrgane naramnice, uničena opora (kost), strgano blago (zaradi trapaste napake, ko sem modrček oprala v pralnem stroju – punce, upoštevajte navodila na etiketi!) itd. Nato je sledila modna revija, saj sem nekatere modrčke, ki jih že lep čas nisem nosila, morala preizkusiti, če so mi še prav.

Šok! Okoli 7 modrčkov ni prestalo preizkusa z dvigom rok. Namreč, če želiš preveriti, ali ti modrček ustreza, najprej dvigneš roke v zrak, nato pa se še skloniš predse, in če vse ostane na svojem mestu, potem imaš pravo velikost modrčka.

Sicer me rezultat ne bi smel presenetiti, saj zbirke verjetno nisem pregledovala že od začetka srednje šole naprej.

Ob koncu sem tako pred seboj imela 7 modrčkov. To naj bi bilo minimalno število modrčkov, ki bi jih vsaka ženska morala imeti v svoji zbirki, da jih lahko dnevno menja in pravočasno tudi opere.

Po končanem detoxu predala z modrčki sem prišla do sledečih ugotovitev.

1. Obvezno potrebujem nov modrček z gladkimi košaricami v kožni barvi, da ne bo opazen pod belimi majicami.

2. Pred nakupovanjem si moram obvezno vzeti čas in s šiviljskim metrom premeriti: prsni obseg, ki določa globino košarice – A, B, C (trak namestiš v višini bradavic, pri tem paziš, da traku ne zateguješ) in podprsno širino, ki narekuje velikost – 75, 80, 85 (velja enako pravilo, traku ne zateguješ).

3. Tudi za nakup si moram vzeti čas in preizkusiti več različnih modelov, da glede na izmerjeno velikost in konstitucijo telesa najdem popoln modrček zase.

4. Modrčke moram pravilno shranjevati, da bodo obdržali svojo obliko.

5. Kadar modrček perem v pralnem stroju, je pametno uporabiti pralno vrečko za perilo.

Mene čaka izlet v trgovino, ti pa lahko pri Maji preveriš še, kako izbereš barvo modrčka za različne priložnosti.

Novo na Metroplay: Filip Flisar iskreno o obdobju, ko je končal kariero: "Bilo je težko …"

Projekt podpirajo: