Si želiš početi nekaj v čemer res uživaš?

2. 6. 2017
Si želiš početi nekaj v čemer res uživaš? (foto: Promo)
Promo

Mladi pogosto sanjamo o idealni službi. Ker pa je iskanje dela vse težje, se velikokrat spopademo z mislijo, da taka služba sploh ne obstaja. Uspešni podjetniki pa trdijo drugače. Pravijo, da si sanjsko službo lahko ustvarimo sami.

Mnogi so z željo, da začnejo živeti svoje sanje, iz hobija ustvarili svoj posel. Mi smo navdih našli v treh Daninih ambasadorkah, ki v vsaki minuti uživajo v tem, kar delajo.

Katarina in Dominika Bučar ustvarjata čudovite usnjene nahrbtnike pod blagovno znamko Boopacks. Anja Logar pa je v času krize in pomanjkanja delovnih mest na trg ustvarila svojo blagovno znamko Fruštek.

Dominika Bučar Boopacks
Vsa tri dekleta se strinjajo, da je svet podjetništva poln izzivov in nepredvidljivih zapletov, ki zahtevajo ogromno potrpežljivosti in iznajdljivosti pri iskanju rešitev. Glavno vodilo Dominike je, da zaupa vase in v svoje zmožnosti.

Katarina pa jo je dopolnila, da ne smeš obupati ob prvi težavi, ampak je potrebno vztrajati in iskati nove priložnosti. In prav zaradi tega, ker sta sledili svojim sanjam, ju je opazil tudi ASOS, ki njune izdelke predstavil širnemu svetu. Ne moti ju niti, če kdo želi delati podobne izdelke, saj to pomeni, da sta nekomu inspiracija in vzor. Njiju pa to še dodatno motivira za razvoj novih produktov.

Anja Logar Fruštek
Anja je okusne zajtrke ustvarjala vsak dan v domači kuhinji. Nekega dne je svoje izdelke zapakirala v lično embalažo in jih podarila družini in prijateljem. Danes, štiri leta kasneje, vsako jutro pripravlja nove pakete in med ustvarjanjem razmišlja o novih idejah za razvoj svoje podjetniške zgodbe.

Zaveda se, da podjetništvo ni najlažja pot, pa je vseeno postalo velik del njenega življenja in z veseljem poudari, da uživa v vsakem trenutku. Ker dela s srcem in stoji za svojim projektom, so to začutili tudi drugi. Na ta način je preko svojega dela spoznala ogromno zanimivih ljudi in sklenila veliko poslov.

Izstopi iz cone udobja

Najtežji korak, ki ga mora vsak opraviti pred začetkom svoje poslovne poti je, da izstopi iz svoje ustaljene cone udobja, da najde inspiracijo in sledi svojim sanjam.

Anja Logar Fruštek
Kljub temu, da vse tri Danine ambasadorke večino svojega časa razmišljajo o svojih produktih, si ne predstavljajo življenja brez podjetništva. Inspiracijo iščejo v vsakdanjem življenju, v hobijih, v naravi ali na potovanjih.

Če tudi sam iščeš navdih, lahko še več podjetniških nasvetov najdeš tukaj: Dana #VirŽivljenja

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem

Projekt podpirajo: