Naj vam predstavim prave pravcate Terme na morju!

7. 6. 2017

Hudjobovke smo se pred kratkim potepale po Portorožu, saj smo obiskale Hotele LifeClass Portorož. Pa ne samo to, kopale smo se tudi v termah! Čakaj, zakaj smo šle pa na morje obiskati terme? Iz sto in enega razloga – le preberi!

Terme, ki smo jih obiskale, so prestižni Sea SPA bazeni z ogrevano morsko vodo. Čeprav sem prepričana, da se bi našel sto in en razlog, zakaj jih moraš obiskati, pa ti bom predstavila le tiste »ta glavne.«

1. To so bazeni s slano morsko vodo.

Se je že komu zgodilo, da je šel na morje in ugotovil, da je voda neverjetno umazana? Ali pa, da je bila morska trava povsod? Je pihalo? Dež? No, če obožuješ morsko vodo, a zaradi kateregakoli razloga ne moreš ali nočeš na plažo, je to popolna rešitev. Namakaš se lahko v slani morski vodi, ki pa je prav zate prečiščena in postavljena v sproščujočo okolico s prav posebno atmosfero.

2. Sem rekla slano morsko vodo? Še boljše, slano ogrevano morsko vodo!

Ja, res je. Bazeni s slano morsko vodo so ogrevani. 365 dni v letu je prijetnih 30 stopinj. Popolno za sprostitev, pa še v hladnejših dneh jih lahko obiščeš.

LifeClass bazeni

3. Na voljo je pet bazenov!

Naplavaš se lahko v velikem notranjem bazenu, sprostiš v večjem masažnem bazenu ali bazenu z meditativno glasbo, v toplih mesecih lahko pokukaš na zrak v zunanjem bazenu, za najmlajše pa je tu še otroški bazen. Za vsakega nekaj!

4. Bazen z meditativno glasbo, kaj pa je to?

Ta bazen je res nekaj posebnega. V njem se nahaja jama, ki pod gladino skriva presenečenje. Če se potopiš namreč slišiš meditativno glasbo. Ampak samo pod vodo. Neverjetno, kajne?

LifeClass Sea SPA
5. Sem omenila savne?

Za prečiščenje dihal in lepšo kožo se lahko oglasiš tudi v turški ali finski savni. V spa kotičku pa lahko pred vstopom naneseš tudi hranilne produkte, kot so aromatični pilingi ali maske. Po koncu pa zavij še v ledeni kotiček, kjer se lahko osvežiš s pravim pravcatim ledom.

6. V termah boš poskrbela tudi za zdravje!

Morski zrak in morska voda super vplivata na tvoje zdravje. Morska sol izboljšuje prekrvavitev in presnovo, pomaga pri bolečinah v hrbtenici, krepi mišice, spodbuja funkcije organov in izboljšuje kožo. Morski zrak pa spodbuja pravilno dihanje in delovanje srca, krepi imunski sistem, izboljšuje koncentracijo, zmanjšuje nespečnost, depresijo, glavobol, utrujenost, in še in še.

LifeClass hotel

7. Poleg vsega tega so terme še prava paša za oči.

Vse barve so skrbno izbrane in arhitektura dobro premišljena. Rezultat so Terme ob morju, ki ti vzamejo dih. Topli zemeljski odtenki in vabljiva modra voda te pomirijo in sprostijo, pa tudi celotna atmosfera je čarobno sproščujoča.

Preberi še, zakaj je dobro kopanje v morski vodi:  

https://www.cosmopolitan.si/hudjob/2017/tamara-bastarda/kopala-sem-se-v-bazenu-z-ogrevano-morsko-vodo-in-ugotovila-tole/

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord

Projekt podpirajo: