Če za poklic izbereš, kar imaš rad, ne boš delal niti dneva v življenju

19. 6. 2017

Pravijo, da če za poklic izbereš, kar imaš rad, ne boš delal niti dneva v življenju. Sama sem se našla v poklicu grafične oblikovalke, saj rada oblikujem, ustvarjam in vsebino naših novinark zapakiram v privlačne strani Cosmopolitana. Če so tvoja strast živali, pa se zagotovo lahko najdeš v poklicu prodajalke in oskrbnice živali v Zooticu.

Jem vegetarijansko hrano, kupujem ličila, ki niso testirana na živalih, in se težko uprem vsem puhastim, pernatim in luskastim živalcam. Da sem velika ljubiteljica živali je milo rečeno. Zato se poklic oskrbnice živali in prodajalke v Zooticu sploh ne sliši kot poklic.

Hudjobovke smo se napotile v Citypark Ljubljana. Vse smo že tam nakupovale, včasih za oblačila, včasih kaj drugega. Karkoli potrebuješ, tam najdeš. Tokrat pa smo imele malo drugačno misijo. Vsaka od nas je izbrala poklic, ki jo je najbolj zanimal. Med nakupovanjem namreč pogosto ne pomislimo, kaj se dogaja v zakulisju. Zato smo zaposlene v Cvetličarni Gardenia, trgovini Geox, Citypark infotočki in trgovini Zootic raziskale, kako zaposleni opravljajo svoje delo, kaj jim je najbolj všeč in kaj jih žene, da z veseljem opravljajo ta poklic.

zootic

Hudjobovke smo se med drugim oglasile v Zooticu, da zaposlene povprašamo o njihovi trgovini in njihovem delu. Sama sem se pogovorila z Ditko, prodajalko v Zooticu. Povedala mi je, da delo moraš biti prijazna, skrbna oseba s čutom za odgovornost. Poklic zahteva tudi dodatna izobraževanja, da lahko zaposleni kar se da skrbno opravljajo svoj poklic in svetujejo vsem lastnikom, katerih živali so potrebne pomoči. Obvezno moraš imeti rad živali in delo z ljudmi. V zameno pa lahko dan preživiš v družbi puhastih zajčkov, poskočnih papagajev in navihanih hrčkov.

zajček

Sama sem se spoprijateljila z najprijaznejšim belim zajčkom. Spoznala pa sem tudi papagaje, hrčke, ptičje pajke, morske prašičke, kameleone in zelo majhno, zelo prikupno bradato agamo.

bradata agama

Celotna trgovina je bila prežeta s prijaznostjo in toplino. Prodajalke so z veseljem odgovorile na kakršnakoli vprašanja in mi celo pomagale pri nakupu hrane za mojo mačkico, ki me je čakala doma.  Poklic prodajalke in oskrbnice živali v takšni trgovini se res sliši kot poklic, ki ga lahko z veseljem opravljaš in se vsak dan zbudiš s pričakovanjem in z nasmehom na obrazu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord

Projekt podpirajo: