»Čez okno po zrak, nato pa na Cosmopolitan!«

9. 4. 2017

"Ja, saj se hecate?"

Novico sem sprejela nekako takole: hiperventiliranje, na stežaj odprta okna, strašenje sosedov s civljenjem, skakanje okoli fanta kot bi šlo za nekakšen čuden obredni ples in klici osebam, ki so novico čakale z mano. Ob vsem navdušenju se je vklopil tudi moj, že tako visoki, »veveričji«  glas. Posledično sem morala zgodbo nekajkrat ponoviti, zdravo dieto, ki je trajala le nekaj ur, pa sem prekinila z najboljšim izgovorom »ja, to novico pa res lahko proslavim s kremšnito!« Novinarka HudJoba si le enkrat!

Od začetka mojega pripravništva še ni minil dober teden, Cosmo pisarno pa že obiskujem redno. Naj vam povem, da stene niso tako roza, v pisarni pa sedijo prijazni in delovni ljudje. Nič podobnega filmu Hudičevka v Pradi in kuhanju nemastne kavice.

Zdi se mi, da sem kot novinka zopet prvi razred osnovne šole in to mi je neznansko všeč. Izziv in delo z mentorjem te prizemljita, že samo opazovanje okolja pa je učni proces. Manjka mi le še roza rutica z napisom 1.C!

Kraljevi obisk

Na uredništvu smo dobile tudi pravi kraljevi obisk. Psičko, za katero bi si želela, da bi bila moja sodelavka vsak dan. Če je v krogu desetih metrov to ljubko kosmato bitje, vsa moja profesionalnost pade na ničlo. Tako sem ves čas kukala za sosednjo mizo.

O svojih prioritetah bi torej lahko premislila,  obenem pa me je takrat prešinilo, da sem na pravem uredništvu. Kako tudi ne, saj sta se vendarle združili moji najljubši stvari, Cosmo uredništvo in fluffy kepica!

"Ajda, moraš se prijaviti!"

Ves izbor se je namreč odvil hitro, prijateljici sta mi poslali link z 300 emotikoni in srčki do prijave in napisali »Ajda, to je čisto zate, moraš se prijaviti!«.

Strogo resno in znanstveno sem presodila, da »mi je torej že usojeno« in se prijavila. Sledil je razgovor, na katerem mi tudi deodorant in meditacija nista pomagala. Vse se je izteklo dobro in vrnemo se h prvemu odstavku!

Občutek je res lep. Seveda pa to ni le moja izkušnja, ampak izkušnja 4 krasnih punc in nenazadnje bralcev, zato vas vabim, da prebirate tudi bloge Urše, Maje in Tamare. Skupaj se bomo potile, znojile in borile za vsebine, ki vam bodo všeč!

Sedaj pa se grem naprej učiti, saj mi voda že precej teče v grlo. Popoldne pa spet veselo na delo v Cosmo uredništvo! Se beremo! 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ

Projekt podpirajo: