Zmigaj se!

15. 5. 2015
Zmigaj se!

V mojem začetnem opisu piše, da si življenja ne predstavljam brez redne fizične aktivnosti. (Ker zeloooooo rada jem, se tega mogoče na prvi pogled ne opazi :P)

Malo za šalo:) #mišice

Ko imam čas poskušam vadbo vključevati v svoj vsakdan, ukvarjam se s funkcionalno ali visokointenzivno vadbo telesa. To so različne funkcionalne vaje, ki jih izvajaš z lastnim telesom, z utežmi, kettlebelli in raznimi drugimi pripomočki. 

Obiskujem vadbe Crossbody (/Crossfit), Hiit, Les Mills Bodypump, Les Mills Cxworx in Les Mills Grit.

Vse te vadbe gradijo mišično maso, povečujejo moč, eksplozivnost in vrzdržljivost.

Zadnje čase pa me je začela zanimati tudi joga. Pri jogi svoje telo in mišice uporabljaš čisto na drugačen način kot pri prej omenjenih. Namenjena je posvečanju samemu sebi, svojemu telesu, razgibavanju, raztezanju mišic in počasnejšim gibom.

Z vadbo izboljšujem svojo fizično moč, prav tako pa svoje psihično zdravje. Ob napornem urniku, je šport najboljša oblika sprostitve. Vsakič ko me kaj skrbi, sem pred odločitvami za katere še nimam odgovora ali je narobe karkoli drugega, lahko s fizično aktivnostjo to rešim. Takrat porabim vso odvečno negativno energijo in jo pretvorim v bolj koristno pozitivno.

Močno priporočam!

Še primer mojega treninga (ravno današnjega - crossbody v fitnes centru Galactica Velenje):

10x60 ponovitev, drog 18kg

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord