Tri, štiri, zdaj!

8. 4. 2015
Dobrodošla je tudi pasja družba (foto: Jan Mihelič)
Jan Mihelič

Tako prazniki so za nami! V naše želodčke smo pospravili potico, jajca in ostale velikonočne dobrote. Da pa se nam vse to prenajedanje ne bi preveč poznalo, bo poskrbelo toplo sončno vreme, ki je kot nalašč za rekreacijo.

Je izgovor za tvoje lenarjenje še vedno spomladanska utrujenost? Premagaj jo s sprehodom ali krogom teka na svežem zraku. Tek je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih vadb, saj lahko teče praktično vsak, kjerkoli in to kadarkoli ima čas. Če ti ohranjanje telesne teže ni zadosten razlog, da bi si obula tekaške čevlje beri naprej. Raziskave so namreč pokazale, da z redno aktivnostjo zmanjšamo možnost za nastanek raka in znižamo krvni pritisk, poleg tega pa ostanemo aktivni dalj časa in tudi posledično živimo dlje. Vendar je potrebno ohraniti zmernost, saj neprevidnost in nepravilna vadba lahko povzročita trajnejše poškodbe.

Pozabi na preračunavanje kalorij, ob redni telovadbi je to nepotrebno. Nekatere raziskave so celo pokazale, da ljudje, ki se redno gibljejo avtomatično posegajo po bolj zdravi hrani. :)

Tekaški čevljiIzgovor, da je tvoj bančni račun prazen ne pride v poštev. Kljub veliki poplavi najrazličnejših tekaških čevljev, oblačil in dodatkov, za tek ne potrebuješ veliko pripomočkov. Pozorna moraš biti le na dobre tekaške čevlje, ki ustrezajo tvojemu načinu teka in nogi. V večjih trgovinah s športno opremo se lahko pozanimaš o primerni tekaški obutvi, prinesi svoje stare športne copate ali opravi test, na katerem se pokaže tvoj tekaški odtis. Saj vem, težko je ob polnih policah živobarvnih čevljev kupiti tiste neopazne sive. Vendar ti bodo tvoja stopala po pretečenih kilometrih izredno hvaležna.

Vse kar potrebuješ so torej udobni tekaški čevlji in udobna oblačila. Na svoj predvajalnik naloži motivacijske ritme, ki te bodo spravili v pogon. Morda pa ti bolj ustreza tek v tišini ali družbi prijateljice. Odločitev je v tvojih rokah, naj se pomladansko miganje začne :)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol